Плавець каже, що його врятувала від великої акули героїчна зграя дельфінів, яка оточила його, коли він проплив 16 миль у Новій Зеландії.

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

Адам Вокер похвалив героїчну зграю ссавців, які, на його думку, врятували його від потенційно смертельної атаки.

Коли Адаму з Ноттінгема сказали, що нема про що турбуватися в новозеландській протоці Кука, він був приголомшений, побачивши під собою хижака.

Саме тоді збулася його мрія не лише про плавання з дельфінами, а й про те, як вони «проводять його додому» під своїм захистом упродовж 16-мильної відстані.

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Адам сказав у Facebook у 2014 році: «Мені хотілося б думати, що вони захищали мене та вели додому. Цей заплив залишиться зі мною назавжди».

Адам сказав, що його зустріч із дельфінами була «мрією» та «важливішою подією».

Адам Вокер сказав, що дельфіни оточили його для його безпеки: скрін з ФБ

Він додав: «Мрія збулася, плаваючи з дельфінами більше години… плавання у відкритій воді, нічого не може бути кращим за це!»

Поява акули стала несподіванкою для Адама, якому новозеландський плавець Філіп Раш сказав, що йому не треба турбуватися про акул.

Акули націлюються на дельфінів, особливо молодих або хворих і поранених, як на видобуток, і, за оцінками, одна третина дельфінів у Сарасоті, Флорида, має шрами від укусу акули.

Розумні істоти покладаються на свою силу у кількості, щоб запобігти атакам. Вони використовують свої морди як «потужну зброю», щоб врізатися в акул і зосередитися на атаці м'якого підчерев'я та вразливих зябер.

Організація Whale and Dolphin Conservation (WDC) заявила: «Головна перевага дельфінів у боротьбі з нападами акул полягає у їх безпеці у кількості; вони збираються в зграї і захищають один одного від нападу акули, переслідуючи та таранячи її. Дельфіни здатні захищати вразливих членів їхньої зграї».