Вчений виявив білок під назвою TGF-бета, який зцілює тіло і може бути використаний для пожвавлення мертвих волосяних фолікулів у таких людей, як Жан-Люк Пікард із «Зоряного шляху».

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

Стовбурові клітини, відповідальні за лікування тіла, також знаходяться у волосяних фолікулах, і вчені виявили, що білок, відомий як TGF-бета, може включати або вимикати їх, змушуючи рости або вмирати.

Це означає, що знамениті лисі люди, такі як Жан-Люк Пікард із «Зоряного шляху», якого грає Патрік Стюарт, невдовзі можуть повернути до життя свої мертві волосяні фолікули.

Біолог Цісюань Ван із Каліфорнійського університету сказав: «Це допомагає активувати деякі клітини волосяних фолікулів для створення нового життя, а пізніше допомагає організувати апоптоз, процес загибелі клітин».

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Якщо клітина виробляє дуже багато хімічної речовини, вона відмирає.

Але якщо виробляється потрібна кількість, утворюються нові клітини.

Ван додав: «Навіть коли волосяний фолікул вбиває сам себе, він ніколи не вбиває свій резервуар стовбурових клітин. Коли стовбурові клітини, що вижили, отримують сигнал до регенерації, вони діляться, створюють нові клітини і розвиваються в новий фолікул».

За словами експертів, стимуляція росту волосся шляхом активації стовбурових клітин фолікула може стати можливою завдяки подальшим дослідженням.

Ідеальне загоєння ран має включати регенерацію волосяних фолікулів, оскільки людська шкіра вкрита волоссям, а здатність контролювати рівень ТФР-бета може призвести до лікування від облисіння.

Нагадаємо, що вчені показали унікальні кадри, де косатки їдять білу акулу.