Самці жуків втрачають пристрасть до солодкого, щоб спаровуватися з самками, а це означає, що і без того види, що важко вбиваються, можуть стати ще більш стійкими до пестицидів.
Цю новину оприлюднили на порталі «DailyStar»
Все більше самців німецьких тарганів — найпоширеніших видів тарганів, що зустрічаються в усьому світі, уникають своєї любові до глюкози, щоб спуститися і забруднитися зі своїми колегами-самками.
В результаті жуки можуть стати ще більш поширеними, враховуючи, що глюкоза, яка раніше вважалася непереборною для таких шкідників, часто використовується як ключовий інгредієнт у різних популярних інсектицидах.
Розвиток був помічений вченими з Університету штату Північна Кароліна в США після того, як вони помітили, що самки тарганів, яких тримають у їхніх лабораторіях для вивчення, стають дедалі більш розбірливими щодо того, з ким вони розмножуються.
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Традиційно, коли самець таргана хоче спаритися, він спочатку пропонує самці так звані «шлюбні дари», а саме борошно із цукрів та жирів, видавлене з його задньої тергальної залози.
Але байдужість самок, що зростала з роками, до цих солодощів призвела до того, що вони стали менш схильні хотіти займатися цим з хлопцями.
У результаті більше самців також почали уникати цукру, коли справа доходить до їх методів прелюдії, щоб обійти цю проблему, тим самим забезпечивши запліднення і продовжуючи розмноження їх видів.
Більше того, ця мутація, ймовірно, збережеться у нових партіях потомства та у майбутніх поколіннях тарганів.
Це може призвести до серйозної проблеми для дезінсекторів, які завжди використовували глюкозу, щоб залучити на свою принаду і без того загальновідомо комах, що важко вбиваються.
Для ентомолога NCSU Аяко Вада-Кацумата це одночасно захоплююча та тривожна подія.
«Коли ми думаємо про еволюцію, ми зазвичай уявляємо собі диких тварин, але насправді те саме відбувається і з маленькими тваринами, які живуть на наших кухнях», — сказав він.