Повідомилося про ще один спалах сальмонели на бельгійській шоколадній фабриці, коли завод Barry Callebaut у Візі, який постачає Hershey та Nestle, зупинив усе виробництво.

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

Закриття фабрики, яка постачає шоколадну продукцію таким компаніям, як Hershey, Mondelez, Nestle та Unilever, пов'язане з тим, що на фабриці були виявлені бактерії, які можуть виявитися небезпечними при вживанні.

Повідомляється, що тільки у Великій Британії 70 дітей, переважно у віці до п'яти років, захворіли на харчове отруєння після того, як було повідомлено, що мережа продуктів Kinder Egg має ризик зараження сальмонельозом.

Остання шоколадна катастрофа сталася, коли бельгійська виробнича фабрика Barry Callebaut, на якій працюють 13 000 осіб, тимчасово відключила свій ланцюжок постачання від потенційно заражених продуктів.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Швейцарський гігант Barry Callebaut управляє фабрикою в бельгійському місті Візі, і загалом 73 унікальні клієнти отримують партії продукції із зараженої фабрики.

Kinder: скрін з видео

Представник компанії заявив, що зв'яжуться із будь-якими покупцями, які могли отримати заражений шоколад.

Прес-секретар Корніл Варлоп сказав: «Всі продукти, виготовлені після випробувань, були заблоковані. Виробництво шоколаду у Візі призупинено до подальшого повідомлення».

Припинення виробництва на фабриці відбулося через кілька місяців після того, як Kinder також повідомила про сліди сальмонели на своїх виробничих фабриках.

Цей інцидент з кіндер-сюрпризом зараз розслідується, в ході якого були взяті зразки з цього випадку сальмонели і сказали, що вони належать до того ж штаму, що і зразки, взяті на окремій фабриці Бельгії в грудні минулого року.

Бельгійські органи охорони здоров'я оголосили, що Ferrero в Арлоні, де було виявлено сальмонеллу Kinder, може відновити виробництво.

За повідомленням Metro, на заводі використовуватиметься тримісячний випробувальний період.