У всіх нас були такі дні, коли ми намагалися надіти штани, які раніше сиділи зручно, але раптово вони стають занадто тісними.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Ми також можемо звинувачувати пральну машину в тому, що вона стиснула наші сорочки, піжами і більш-менш все інше, що ми носимо. Врешті-решт, ми не набрали зайву вагу чи щось, навіть якщо ми набивали обличчя піцою три дні поспіль.

Але коли ми повинні, нарешті, відмовитися від свого заперечення і визнати, що додали кілька фунтів, це коли ми усвідомлюємо, що наш пояс більше не охоплює нашу талію, не перекриваючи надходження кисню.

У цей момент логічно було б купити новий ремінь, щоб відповідати великій фігурі, або просто повністю відмовитися від ременів і дотримуватися еластичного низу.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Але заперечення збільшення розміру ременя і втягування нутрощів, щоб застебнути пряжку, несе в собі ряд ризиків для здоров'я, які ми повинні визнати, включаючи рак.

За словами лікарів з університетів Глазго і Стратклайда, а також з Південної лікарні загального профілю в Глазго, занадто туге носіння ременів може викликати навантаження на клапан між шлунком і стравоходом, в результаті чого шлункова кислота буде підніматися в стравохід.

Пояснюючи наслідки цього для Daily Record в 2013 році, провідний дослідник професор Кеннет Макколл з Інституту серцево-судинних і медичних наук Університету Глазго сказав: "На відміну від шлунка, який призначений для того, щоб витримувати це, стравохід пошкоджується кислотою. Це викликає печію і, в довгостроковій перспективі, можливо, рак стравоходу".

Рак стравоходу є однією з найбільш швидко зростаючих форм раку в світі, причому його зростання пов'язане з більш високим рівнем ожиріння і кислотним рефлюксом.

Пацієнти з цією формою раку можуть плутати ранні попереджувальні ознаки з печією, що призводить до пізньої діагностики, через яку їм залишається жити всього кілька місяців.

За даними Cancer Research UK, лише 13% тих, у кого діагностовано рак стравоходу, живуть більше п'яти років.

Занадто туге носіння ременя також може зашкодити вашій імунній системі, оскільки це може перешкодити лімфатичній системі нормально працювати.

Інші проблеми, з якими ви можете зіткнутися, якщо ваш пояс занадто тугий, — це біль і тиск в животі, проблеми з травленням, такі як здуття живота і запори, скутість хребта, здавлення нервів, грижі і болю в попереку.

Як ніби цього недостатньо, щоб переконати вас інвестувати в новий ремінь, який дійсно вам підходить, постійне носіння тугих ременів також може призвести до безпліддя, так як може бути чинений тиск на репродуктивні органи, кажуть експерти Only My Health.