Лікар паліативної допомоги стверджує, що існує процес вмирання, який відбувається за два тижні до нашої смерті. У цей час люди, як правило, стають гіршими, в тому числі відчувають труднощі при ходьбі і стають більш сонливими.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Багато людей мають різні уявлення про те, що відбувається, коли ви вмираєте, в залежності від їх релігії, з наукової точки зору ми дуже мало знаємо про цей процес.

Хоча досліджень небагато, лікарі поділилися своїми теоріями після того, як стали свідками того, що відбувається з їх пацієнтами.

Один лікар паліативної допомоги стверджує, що процес вмирання зазвичай відбувається приблизно за два тижні до того, як серце перестане битися в останній раз, як повідомляє Express.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Сімус Койл, почесний науковий співробітник Ліверпульського університету, розповів про процес вмирання в статті для The Conversation.

Він сказав: "Як експерт з паліативної допомоги, я думаю, що є процес вмирання, який відбувається за два тижні до нашої смерті. У цей час люди, як правило, стають менш здоровими. Вони, як правило, насилу ходять і стають все більш сонливими, їм вдається не спати все більш короткі періоди часу. До останніх днів життя від них вислизає здатність ковтати таблетки або вживати їжу і напої. Приблизно в цей час ми говоримо, що люди «активно вмирають», і ми зазвичай думаємо, що це означає, що їм залишилося жити два-три дні. Однак деякі люди проходять весь цей етап протягом дня. І деякі люди можуть фактично залишатися на порозі смерті майже тиждень, перш ніж вони помруть, що зазвичай дуже засмучує сім'ї. Таким чином, з різними людьми відбуваються різні речі, і ми не можемо їх передбачити".

Що насправді відбувається в організмі в момент смерті, в значній мірі невідомо, але деякі дослідження передбачають викид хімічних речовин з мозку.

До них відносяться ендорфіни, які можуть викликати у людини почуття ейфорії.

Г-н Койл сказав: "Справжній момент смерті важко розшифрувати. Але ще неопубліковане дослідження показує, що, як люди наближаються до смерті, в організмі збільшується кількість хімічних речовин, що викликають стрес. У людей з раком, а може бути, і в інших, маркери запалення підвищуються. Це хімічні речовини, кількість яких збільшується, коли організм бореться з інфекцією. В цілому, здається, що біль у людей зменшується в процесі вмирання. Ми не знаємо, чому це так — це може бути пов'язано з ендорфінами. Знову ж таки, ніяких досліджень з цього приводу ще не проводилося. Зрештою, кожна смерть є індивідуальною, і ви не можете передбачити, хто матиме мирну смерть. Я думаю, що деякі з тих, кого я бачив вмираючими, не отримали користі від припливу хімікатів для гарного самопочуття. Я можу згадати, наприклад, кілька молодих людей, які перебувають під моєю опікою, яким було важко прийняти той факт, що вони вмирають. У них були молоді сім'ї, і вони ніколи не оселилися під час процесу вмирання".