Відомий мисливець за скарбами стверджував, що вистежив затонулий німецький підводний човен часів Другої світової війни, набитий золотом і предметами мистецтва, які нацисти вкрали з завойованих країн.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Вважається, що Адольф Гітлер наказав своїм руйнівним підводним човнам контрабандою вивезти награбоване золото і предмети мистецтва, а можливо, навіть тіла нацистських офіцерів з Німеччини.

Американський дослідник Роджер Міклош сказав в 1981 році, що одного разу він знайшов одну з спеціально модифікованих підводних човнів військового часу, яка була набита золотом, пише Express.co.uk.

Покійний мисливець за скарбами Роджер Міклош розповів про награбоване

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Відомий мисливець за скарбами, який помер в 2018 році, так і не розкрив точне місцезнаходження своєї знахідки, але сказав, що це була одна з дев'яти вантажних підводних човнів на островах Теркс і Кайкос, повідомляє History Channel UK.

Підводні човни - абревіатура від "unterseeboot" (підводний човен) — сіяли хаос під час битви за Атлантику, поки Німеччина не зазнала поразки в 1945 році.

Гітлер. Фото: BBC
Гітлер. Фото: BBC

Німецькі підводні човни борознили Атлантичний океан, топлячи торпедами торгові судна на шляху з США до Великобританії і Радянського Союзу.

Документи пана Міклоша були передані дайверу та досліднику Майку Флетчеру, який шукає підводний човен у документальному фільмі History Channel "найбільші таємниці історії".

Виступаючи на шоу, пан Флетчер сказав: "Ми знаємо, що мільярди доларів знаходяться в розграбованому особистому майні. Золото, всякі цінні матеріали, зниклі під час війни. Звичайно, мало сенс, що деякі з них могли бути завантажені на підводні човни, щоб контрабандою переправити їх з Європи в безпечний притулок".

Солдати несуть три цінні картини, які були частиною колекції, розграбованої нацистами

Містер Флетчер, який має 40-річний досвід роботи дослідником затонулих кораблів, очолює невелику команду в пошуках підводного човна.

Група збирає воєдино докази, залишені паном Міклошем після його смерті, включаючи начерки і коди.

Всі докази загадкові через побоювання покійного мисливця за скарбами, що один з його суперників налетить і вкраде його знахідку.

Німецький підводний човен типу VIIA U-34 потопив 19 кораблів союзників, перш ніж затонути

Пан Міклош став відомий як провідний мисливець за скарбами після ряду гучних відкриттів. Однією з його найбільш вражаючих знахідок був корабель «Аточа», втрачений в 1622 році, на борту якого знаходилися скарби на десятки мільйонів доларів.

Його заява 40 років тому про те, що він виявив одну з втрачених підводних човнів Гітлера, привела світ мисливців за скарбами в безумство.

Нагадавши, поліцейський, який обожнює Гітлера, став офіцером року.

Як раніше повідомляв портал "Знай", чиновник з Польщі порівняв путіна з Гітлером.