Невідомий літак пролетів через Польщу, Словаччину, Болгарію, Угорщину, Румунію і Литву і навіть привів в дію винищувачі, перш ніж пілот зник в поле з ще теплим двигуном.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Бортовий апарат був помічений угорськими та румунськими ВПС, а також пролетів над Польщею, Словаччиною, Болгарією та Литвою.

Винищувачі, в тому числі два F-16 ВПС США, два Румунських F-16 і два Угорських Gripens, слідували за літаком протягом усього його польоту, оскільки він не відповідав на радіопередачі.

Повідомляється, що він приземлився в невеликому аеропорту в Дебрецені, Угорщина, де група людей вийшла, щоб заправити літак, перш ніж вони знову злетіли, перш ніж поліцейські змогли їх зловити.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Чиновники розслідують приватний літак

Прокуратура болгарського міста Тирговіште почала розслідування того, що сталося, повідомляє видання Euractiv.

У повідомленнях говориться, що мідний літак був знайдений кинутим на невеликому місцевому аеродромі з ще теплим двигуном.

Він припаркувався на болгарському аеродромі, відомому як Аеропорт Тирговіште, який роками не використовувався і, як повідомляється, зараз використовується в сільськогосподарських цілях.

Офіційний представник Міністерства оборони Болгарії Драгомир Заков заявив, що літак увійшов у повітряний простір його країни ввечері в середу, 8 червня.

Влада виявила літак незабаром після того, як він приземлився, але пілота вже не було

Повідомляється, що він сказав: "Літак ніколи не становив загрози для цивільної або військової інфраструктури в Болгарії. Він летів на малих висотах, що ускладнювало перехоплення винищувачів, але за ним весь час стежили. Міноборони вживає відповідних заходів для встановлення обставин".

А міністр внутрішніх справ Болгарії Бойко Рашков, як кажуть, запитав: "Яка мета? Хто ці люди? Що сталося? Ми розслідуємо".

Нагадавши, український боєць розповів про захоплення техніки окупанта.