В Інтернеті з'явилося досить цікаве питання, яке стосується життя на Марсі і народженню дітей на "червоній планеті".

"Діти, народжені на Марсі, будуть краще пристосовані до його умов існування?", - звучить він.

Читайте Знай в Google News!

У Telegram-каналі "Naked Space" постаралися відповісти на нього. "Пристосування організмів до різних умов на землі, в найбільш вузькому прояві, включає в себе адаптацію до температури, погодних умов, тиску, рельєфу місцевості, джерел води і кисню, рівня радіації та Освітлення, а також до співіснування з іншими видами", — йдеться в повідомленні.

Згодом у відповіді було сказано, що все ж умови на Марсі не підходять для життя більшості земних організмів зовсім. Це стосується вкрай низької щільності повітря і того, що вона складається з вуглекислого газу. Це не дозволяє дихати в принципі. Тому пристосуватися до марсіанської атмосфери, температури і джерел води не можливо навіть через тисячі поколінь. Подібні потреби будуть забезпечуватися штучно.

Популярні новини зараз

Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

А ось в плані міцності скелета і фізичної сили — люди, які народилися і виросли на Марсі, будуть програвати корінним землянам. Адже через знижену гравітації їх м'язи будуть менше навантажуватися і мати менший обсяг. "Проблему повністю не вирішить навіть спеціальна програма тренувань, яка розробляється для майбутніх колоністів. Також знижена гравітація призведе до зменшення щільності кісткових тканин і кістки стануть значно білішими крихкими. З урахуванням того, що колонізація Марса зажадає значної фізичної роботи, то діти народилися і виросли там будуть навіть менш до неї пристосовані, ніж люди, які прилетіли з землі", — йдеться у відповіді"Naked Space".

Лише через десятки і сотні поколінь народжені на Марсі зуміють пристосуватися до підвищеного рівня радіації на планеті, до рівня освітлення. Адже при можливому збільшенні ефективності вироблення вітаміну D під дією штучного ультрафіолетового випромінювання, ймовірно, покращиться чутливість сітківки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, вчені показали таємничі знімки з Марса: багаття, людський скелет і статуя божества

Як повідомляв "Знай.ua", інопланетяни вже вступили в контакт з людством: ізраїльський чиновник розкрив головні таємниці

Знай.ua писав, вчені з'ясували всю правду про воду на Марсі, без дамб не обійтися