Життя на інших планетах вже давно стало темою для спекуляцій наукових фантастів. Але у художніх фільмах і книгах у далеких світах часто можна побачити живих істот, які дуже подібні до земних або повністю їм ідентичні. Але, як наголошують вчені, ймовірність існування на інших планетах ідентичних нашим рослин, а тим більше тварин — є досить низькою.

Читайте Знай в Google News!

Якщо коротко, то зовнішній вигляд і властивості рослин є результатом їх пристосування до умов навколишнього середовища протягом мільйонів років, через це рослинність в Сибіру, ​​джунглях Амазонії і Ісландії матиме абсолютно різний характер. При цьому в однакових кліматичних умовах в різних частинах земної кулі деякі організми демонструють схожі механізми адаптації, а деякі - радикально відмінні, подекуди унікальні. На планетах земного типу при наявності вуглецевих форм життя й умовах дуже близьких до земних цілком можливо зустріти рослини подібні до наших, що використовують фотосинтез на основі хлорофілу і відповідно мають зелене листя або голки, при цьому їх форма і розмір можуть істотно відрізнятися від того, що ми бачимо на Землі. Настільки близький збіг зовнішнього вигляду рослин із земними, як показують у фантастичних фільмах, є вкрай малоймовірним.

Грошове дерево, фото: кадр з відео

А ось тварини на інших планетах навіть при схожих умовах будуть абсолютно іншими — для цього варто хоча б звернути увагу на різноманіття їх земних форм.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Вчені розповіли, коли люди зможуть по-справжньому спілкуватися з інопланетянами.

Як повідомляв портал Знай.ua, У древньому вулкані Мексики виявили базу НЛО: один корабель потрапив на відео.

Також Знай.ua писав, Інопланетяни подали знак людству? З космосу надійшли дивні хвилі на Землю