Кажуть, коти не вміють любити свою людину, і прив'язуються тільки до будинку. Маячня це все, заявили і довели британські психологи з Сассексого університету. Згідно з дослідженнями, опублікованими в журналі Nature Scientific Reports, існує один прийом, який допоможе завоювати серце кота не гірше, ніж баночка делікатесного корму або клубочок ниток. На кота можна вплинути психологічно і підштовхнути його до контакту з людиною, вважають вчені.
Вони прийшли до висновку, що найкращий спосіб сподобатися кішкам — це повільно моргати і мружити очі.

Справа в тому, що техніка звуження очей у людини викликає у кішок так звану «котячу посмішку» і повільне моргання у відповідь. У свою чергу, це означає, що кішка вже добре до вас розташована. Дослідники кажуть, що повільне моргання очима є позитивним досвідом для кішок. І це може стати індикатором позитивних емоцій.

Дослідники поставили два експерименти. В одному брали участь 20 кішок зі своїми господарями.

Дослідники провели два експерименти: в одному взяли участь 20 кішок зі своїми господарями. Люди повинні були дочекатися прямого зорового контакту з кішкою, коли вона розміститься на своєму улюбленому місці. Після чого потрібно їй "посміхнутися", тобто примружити і прикрити очі. Виявляється, саме в такому випадку кішка слідувала прикладу, і теж починала повільно моргати. Мало значення також і вік кішки, і кількість тварин, які живуть в одному будинку. У другому експерименті було 25 кішок, але не зі своїми господарями, а з незнайомими їм людьми. Коли люди мружилися і моргали, кішки охочіше йшли на контакт.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Нагадавши, любов не підконтрольна розуму-незвичайна дружба між тваринами різних видів.

Представники тваринного світу не знають, з ким їм можна дружити, а з ким-ні. Для них це просто рефлекси і відчуття. Вони просто дружать і приємно проводять час разом.

Інтернет-користувачі із задоволенням публікують фотографії, демонструють незвичайну дружбу між тваринами різних видів.

Також портал Знай.ua писав, що екзотичні морські свинки зустріли несподіваних друзів серед котів.