Котяче око - одне з найгостріших серед тварин. Саме зір допомагає чотирилапим улюбленцям бути надзвичайно ефективними машинами вбивства. Коти чудово бачать у темряві, однак у розпізнаванні кольорів людина все ж показує вищі здібності. Так, хоча кішки й не здатні, наприклад, розрізняти червоний колір, їх зір відзачається неймовірною потужністю щодо відтінків сірого. В чому ж причина таких особливостей?

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає Telegram-канал "Очевидные вещи".

кішка, фото pxhere

Кішки так само як і люди, мають два види фоточутливих клітин (палички і колбочки). Але якщо у людини на одну колбочку в області найбільш чіткого зору припадають 4 палички, то у кішок їх аж 25. Кішки набагато гірше нас бачать кольори: червоний, наприклад, їм зовсім недоступний, на відміну від блакитного.Зате в області "бачення" відтінків сірого кішки - справжні рекордсмени: вони здатні розрізняти 25 типів мишачого забарвлення.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

кішка, фото pxhere

У здатності фокусуватися на предметах котяче око теж відрізняється від людського. Кішки не можуть чітко фокусувати погляд на розташованих близько предметах, вони від природи далекозорі. Мінімальна відстань, на якому вони бачать добре, становить близько 50 см. Якщо покласти який-небудь предмет кішці прямо під ніс, то досліджувати його вона вже буде за допомогою вусів, а не зору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чому коти не люблять ванну і як змусити замазуру помитися, дієві поради.

Як повідомляв портал Знай.ua, Вчені довели: коти нас розуміють, просто ігнорують.

Також Знай.ua писав, що Коти з різнокольоровими очима стали хітом інтернету (фото).