Світ настільки одержимий сексом, що стану після нього приділяється неймовірно мало уваги. Однак відчуття печалі та пригніченості після інтимної близькості не рідкість. Під ним найчастіше розуміють посткоїтальну депресію, пише Telegra.

Пара, pxhere

Посткоїтальна депресія — термін, яким описують відчуття слізливості, тривоги, смутку, меланхолії, відстороненості або агресивності після сексу.

Варто відзначити, що мова йде про приємний секс за взаємною згодою.

За словами секс-терапевта Деніз Ноулз, даний стан не завжди пов'язаний з поганими відносинами між партнерами або психологічною травмою. Воно може бути викликано стрибком гормонів в організмі.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Завдяки оргазму рівень гормонів щастя різко підвищується, але потім він починає падати. Це відбувається відразу після сексу, який асоціюється з задоволенням. Звідси й виникає депресія.

Також експерт зазначає, що до посткоїтальної депресії схильні жінки та деякі чоловіки. Це біологічний процес, який запускається у багатьох людей.

Пара, pxhere

Також згідно з дослідженнями, 46% жінок відчували симптоми посткоїтальної депресії хоча б раз у житті. До того ж, вони ніяк не були пов'язані зі ступенем близькості у відносинах.

Незважаючи на те, що смуток після сексу може бути цілком природним явищем, іноді з цього приводу варто забити тривогу. Зокрема, якщо депресія після інтимної близькості виникає регулярно, то це може бути результатом сексуального насильства в минулому.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, над якими особистими якостями потрібно попрацювати чоловікові.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чоловікам склали топ-5 руйнівних виразів.

Також "Знай.ua" писав, які домашні рослини потрібні для щастя знаків Зодіаку.