Столиця України Київ зараз нагадує повноцінний європейський мегаполіс. А чи замислювалися Ви колись над тим, яким було улюблене місто каштанів приміром у 1961 році?

Організувати своєрідну подорож у містичне минуле творіння Кия, Щека та Хорива вирішили талановиті українські актори у фільмі "Шістдесятники". Події беруть початок з так званого "чорного понеділка" в історії, 13 березня. Тоді відбулася масштабна техногенна катастрофа, в результаті якої під багатометровим шаром бруду був фактично похований цілий район Києва - Куренівка.

"Шістдесятники", фото: Олена Воронова

Через це загинули більше ніж 1500 мешканців столиці. Фільм, до слова, починається буквально за секунду до згаданої трагедії.

"Шістдесятники", фото: Вінсент Меттель

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Шестеро врятованих людей з Куренівки опиняються у бомбосховищі, з якого є таємничий другий вихід. Пройшовши крізь нього, врятовані потрапляють у дивовижний проміжний світ, який веде до Києва нових часів. Але чи всі дійдуть?

"Шістдесятники", фото: Олена Воронова

"Шістдесятники", фото: Вінсент Меттель

І кому з них пощастить побачити площу Калініна та дізнатися, що вона уже давно стала Майданом Незалежності? Відповіді на ці та інші питання і дає містична стрічка.

Про фільм:

"Шістдесятники", фото: Ксенія Бортило

У ролях: Лейла Кубань, Микита Мітін, Сергій Кривенко, Олена Воронова, Іванна Верба, Ксенія Бортило, Ірина Васильченко, Олена Вовк, Дарья Яшник, Олена Боркунова та Олег Герасименко.

Композитор: Вінсент Меттель

Тривалість: 66 хвилин

До слова, Вінсент Меттель, згаданий у роботі над даним фільмом, як композитор, являється актором популярного в Україні "Сірого театру" і знімає власні авторські стрічки. Ось приклад однієї із них:

Нагадаємо, Тоня Матвієнко зробила Ірині Білик боляче після нагороди Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, зірка серіалу "Хор" потонула в озері.

Також Знай.ua писав, що Лія Ахеджакова прокоментувала ДТП Єфремова.