Ніч на Івана Купала - особливий час у народній міфології. Вважається, що саме у цю ніч між реальним і потойбічним зникає останній кордон, а тому різного роду ритуали набувають особливої сили. Серед них окремої уваги заслужили ворожіння, які традиційним пусканням вінка по воді не обмежуються.

Про народні способи ворожіння Знай.ua розповідає на основі матеріалу ресурсу Інформатор.

Івана Купала 2020: джерело: YouTube

Ворожіння на воску

Для цього воскову церковну свічку слід розламати і розтопити в ложці над вогнем від купальського вогнища, після чого вилити в чашку з холодною водою. Отриману фігурку потрібно тримати перед вогнем і дивитися на тінь від неї. Якщо ця тінь буде нагадувати каблучку або корону - вас чекатиме швидке весілля, якщо ж тінь буде в формі скрині або гаманця - значить вас чекає багатство. Тінь у формі серця означає міцну любов, а в формі прапора - прибуття несподіваного гостя. Зірка - це до удачі, квітка - до нового залицяльника.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Ворожіння на папороті

Папоротник, фото: botanichka.ru

У народних міфах люди шукають квітку папороті з метою здобути незліченних багатств навіть шляхом втрати своєї безсмертної душі. Авжеж, квітку в папороті знайти не вдасться - їх у цієї рослини просто не існує, але сучасні люди вигадали на ній новітній спосіб гадання.

Для цього треба взяти кілька великих листків папороті, задумати на кожну ім'я і прив'язати до них нитки різного кольору. У водоймі листя затопити, а гілочка, яка спливе першою й принесе ім'я майбутнього чоловіка або дружини.

Ворожіння по снах

Існує повір'я, що на Івана Купала сняться віщі сни. Для того, щоб ви побачили вночі своє майбутнє, на заході сонця напередодні дня Івана Купала треба зібрати сім різних квіток, покласти їх під подушку і загадати бажання. Тоді вночі на Івана Купала обов'язково присниться віщий сон, запевняють експерти з потойбічного.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Івана Купала 7 липня: традиції та обряди.

Як повідомляв портал Знай.ua, Івана Купала 2019: історія, головні традиції та обряди свята.

Також Знай.ua писав, Івана Купала: історія і головні традиції свята.