Астрономія не стоїть на місці, і продовжує радувати людство новими знахідками. Зокрема, вчені виявили відразу дві планети, які теоретично можуть бути населеними. Небесні тіла отримали назву Gliese 887b і Gliese 887c, вони обертаються навколо червоного карлика, і знаходяться приблизно в 11 світлових роках від Землі.

Як астрономічні явища вплинуть на здоров'я українців


Астрономи визначили, що обидві ці планети належать до класу “Суперземлі”. Вони не входять в так звану “населену зону”, однак теоретично на них цілком може існувати життя. Вчені заявляють, що червоний карлик Gliese 887 відрізняється відносно спокійною “поведінкою”, тому є ймовірність, що планети могли зберегти свою атмосферу і підтримувати життя.


Планета Gliese 887b перевершує Землю за масою в 4.2 рази, а рік на ній триває 9.3 земних днів. Gliese 887c ще більше, її маса більше земний в 7.6 раз, а рік тут триває 21.8 доби. Червоний карлик в 2 рази менше і холодніше Сонця. Також вчені вважають, що в системі Gliese 887 може бути і ще одна планета. Орієнтовно вона розташована на 50-денної орбіті. Зараз фахівці шукають підтвердження цієї теорії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер Viber отримав купу крутих функцій завдяки оновленню. Тепер у користувачів є можливість листуватися в “секретній кімнаті”, в якій зникають повідомлення через час.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск раптово продав один зі своїх маєтків за 29 мільйонів доларів. Досить непогане вкладення, оскільки роками раніше він купив його в 16 мільйонів доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з NASA змогли довести, що на плутоні існував океан. Правда, це було дуже давно. Однак, рельєф поверхні підказав вказав на наявність океану в минулому.