21 червня настане незвичайне сонячне затемнення, яке прийнято називати “кільцеподібним”, пише Science Alert. Це одне з найбільш містичних і страшних видовищ. Найкраще його буде видно в країнах Східної Африки, Південної та Східної Азії. Максимальну фазу затемнення зможуть побачити жителі Індії. Українці теж зможуть побачити затемнення. Але не у всій красі — в наших краях воно, на жаль, не буде кільцеподібним, а частковим. Місяць закриє лише невелику ділянку Сонця.

Кільцеве затемнення

У Києві це рідкісне явище стартує 21 червня у 08:29. Максимально затемнення проявить себе в 08:51 (5% Сонця виявляться закрито Місяцем). Приблизно до 09:14 воно вже закінчиться. Так, з Києва кільцеподібне затемнення можна буде спостерігати близько 45 хвилин. А ось для тих, хто хоче насолодитися видовищем повною мірою, буде організована онлайн-трансляція затемнення.

Для тих, хто захоче побачити максимальну фазу кільцеподібного затемнення, в інтернеті будуть організовані трансляції цієї події. Згідно з розрахунками, максимальна фаза буде тривати 38 секунд, а ширина кільця буде незначною – Місяць закриє 99,4% Сонячного диска. Максимальна фаза спостерігатиметься приблизно в 9:40 за київським часом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, NASA показало схід Сонця з МКС: унікальні кадри.

Як повідомляв портал "Знай.uа", NASA відкриває двері космічного готелю для кожного охочого до 2020 року.

Також Знай.uа" писав, що NASA повертає космічний корабель додому після складної місії: з приземленням буде стежити весь світ.