Близько десяти років британці Лора Девіс і Дейв Бюккене будують будинок своїми руками з матеріалів, які знаходять на смітниках, в Андалусії, Іспанія. Подружжя хотіло зекономити, але разом з тим їм вдалося побудувати екологічне житло.

Джерело: видання Insider.

Будинок зі сміття, фото Laura Davies

Одного разу пара вирішила переїхати зі стриманої Британії до сонячної Іспанії, де купили будинок. Проте згодом вони зрозуміли, що хочуть жити у домі, проектованому та зробленому під них. Оскільки пара не мала значних заощаджень, вони шукали способів зробити це максимально дешеве, проте якісно. Під час пошуків вони натрапили на статтю про будинки-Земні кораблі. Так називають конструкції, які будують з легкодоступних матеріалів, які можна знайти на будь-якому смітнику. Оскільки будинок мусить надавати захист, зберігати тепло, бути безпечним тощо існують “рецепти” як те чи інше сміття перетворити на стіни чи стелю.

Будинок зі сміття, фото Laura Davies

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Декілька років у пари пішло на конструювання проєкту, потім розпочався збір матеріалів. Хоча багато речей вони знайшли на смітнику, дещо довелось купити. Зараз будинок має близько 80 квадратних метрів і є цілком придатним для комфортного життя. На його будову у пари пішло сім років, вони мають наміри збільшити житлову площу, тому попереду них - ще довгі роки будівництва.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Старовинний особняк перетворився на еко-фортецю.

Як повідомляв портал Знай.ua, Від повітряних замків до літака у дворі – у яких шикарних будинках "ізольовані" на карантин знаменитості.

Також Знай.ua писав, що креативний архітектор створив екобудинок для бабусь.