Літо вже наступає на п'яти, а спека не змусить на себе довго чекати. Для досягнення охолоджуючого ефекту рекомендується вибирати певні спеції. Про це говорять лікарі, передає Med2.

М'ята

Її основний компонент ментол надає рослині такий охолоджуючий присмак. Саме він робить м'яту приголомшливим інгредієнтом для протистояння літній спеці. Також її можна додати не тільки до напою, але й до салату або каррі.

Напій, pxhere

Насіння фенхелю

Ці насіння допомагають стимулювати шлункові соки, полегшують травлення, знижують кислотний рефлюкс і забезпечують гігієну порожнини рота. Також їх можна вживати в сирому вигляді до і після прийому їжі або просто використовувати як добавку до страв.

Коріандр

Він допомагає організму позбавлятися від надлишкового тепла та токсинів, чинить пом'якшувальну дію на травну систему і протистоїть запаленню. У коріандру є потогінні властивості, що призводять до виділення поту і зменшення внутрішньої температури тіла.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Кардамон

Містить активні компоненти, які допомагають позбутися від небажаних хімічних речовин і токсинів в організмі. Ця спеція сприяє поліпшенню травлення, захищає від нудоти та печії, що теж призводить до охолодження.

Кумін

Цей інгредієнт сприяє детоксикації і допомагає при метеоризмі. Можна випивати склянку води з кумином рано вранці або додати його в приготовану страву. У подрібненому вигляді також використовується в молочній сироватці для охолодження.

Імбир

Спеція протистоїть окислювальному стресу, який виникає з-за підвищеної температури навколишнього середовища. Імбир містить ефірні масла, що зменшують температуру тіла. В якості активного компонента в імбирі присутній гінгерол, що регулює внутрішню температуру тіла.

Інгредієнти, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що пісок зможе очистити старі сковорідки з мінімальними зусиллями.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам підготували рецепт домашнього засоби для чищення килимів.

Також "Знай.ua" писав, що простий лайфхак перетворить ящики з-під ягід в зручну меблі.