На просторах всесвітньої мережі можна знайти велику кількість різних відео з кішками. Не секрет, що одній людині не вистачить і "дев'яти середніх життів" щоб всі ці ролики переглянути, проте серед усього цього веселого мотлоху є по істині цікаві кадри. Є багато відео, на яких зафіксовано, як кішки панічно відскокують від огірків. Чому "вусаті" так не люблять ці овочі?

Відповідь на це питання спробували дати автори Telegram-каналу " Очевидные вещи".

"Чому коти бояться огірків? В інтернеті десятки роликів на цю тему. Сценарій, як правило, такий: кішка спокійно їсть, а хазяїн непомітно кладе поруч з нею огірок. Кішка обертається, бачить огірок і підстрибує від переляку. Але справа тут не в огірках, а в обставинах, за яких кішка з ними зустрічається. Кішки автоматично реагують на несподівану появу огірків, які зазвичай не лежать на підлозі — це називається "старт-рефлексом" — коли кішка намагається втекти якомога швидше і вже здалеку "оцінити обстановку". Крім того, довгий огірок можна прийняти за змію, а змій бояться багато ссавців. Не мучте котів", - пишуть у Telegram-каналі "Очевидные вещи".

Також варто нагадати нашим читачам, що раніше ми вже пасли про те, що поведінку кішок іноді дуже складно пояснити, незважаючи на те, що вони живуть поруч з людиною давно. Ці милі, але дивні і загадкові істоти вимагають індивідуального підходу до себе.

Часто господарі пухнастих улюбленців ставлять питання ветеринарам про те, чому їх ніжні істоти люблять спати у ногах. На це вони завжди отримують цілком логічну відповідь. Кішки дуже теплолюбні і тому фахівці вважають, що вони прагнуть знайти для себе затишне і комфортне місце. Ноги власника найоптимальніший варіант.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, замурував кота — пухнастий непосида зруйнував всю романтику закоханим.

Як повідомляв Знай.uа рятував людей, незважаючи на поранення і небезпеку — кіт-герой пройшов війну і отримав нагороди.

Знай.uа писав, кішка не дарма спить біля ваших ніг, 2 головні причини і секретна прикмета.