Якщо ваш партнер часто вживає ці фрази або подібні комбінації — це серйозний привід задуматися про власну безпеку. Однак, наступні фрази, попри свою токсичність, стали настільки звичними, що ми й не замислюємося про їхню величезну шкоду. Отже, які, на перший погляд, звичайні фрази насправді є тривожними сигналами токсичних відносин.

Фрази, які видають токсичного партнера:

"Я ж пожартував"

Неприйнятною є будь-яка недостойна поведінка, навіть якщо її намагаються прикрити чи виправдати невдалим жартом. Якщо партнер переводить в жарт абсолютно будь-яку проблему у відносинах, то скоріш за все він так поводитиметься й надалі.

Розлад у стосунках, фото: pixabay

"Цього взагалі ніколи не було" або "Все було зовсім не так"

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Такий прийом підміни дійсності та переконання у нездатності запам'ятовувати все, як є — один з тривожних дзвіночків прояви газлайтингу. Не маючи наміру брати на себе будь-яку відповідальність, чоловік намагається переконати партнерку в її розумовій неспроможності.

"Не смій плакати"

Така заборона є звичайнісінькою, однак від того не менш небезпечною, маніпуляцією. Тут чоловік не лише довів свою жінку до сліз, але й змушує її відчувати провину та сором за свої почуття. Водночас сам він при цьому почувається переможцем, який самоствердився завдяки слабкості жінки.

Стосунки, фото pxhere

"Ти просто неможлива в критичні дні"

Ця фраза є типовою для абьюзера. Йому набагато простіше зіпхнути всю вину на особливості жіночого організму, аніж замислитися про власну неспроможність.

"Якщо я такий поганий, чому ж ти зі мною?"

Ця фраза також є маніпулятивним прийомом, який розрахований на те, щоб жінка засоромилась своїх почуттів і сама ж виправдала свого партнера. Потрібно чітко розуміти, що це запитання є аж ніяк не пропозицією розійтися, а лише перевіркою на вірність жінки для самоствердження чоловіка.

Стосунки, фото pxhere

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жили вони довго і щасливо - 5 секретів ідеальних стосунків. Поради від психологів зарадять вашим стосункам

Як повідомляв портал "Знай.ua", Папа Римський Франциск закликає всіх молитися разом, щоб подолати наслідки пандемії

Також "Знай.ua" антисептики, маски і вимірювання температури — у МОЗ пояснили, як працюватиме громадський транспорт. Нові правила роботи громадського транспорту Києва