Романтичні стосунки часто розглядаються як запорука щастя. Але як зробити їх успішними? Знай.ua наводить поради спеціалістів-психологів, які можуть зарадити у сімейному добробуті.

Стосунки, фото pxhere

1. Будь собою

Перш ніж зустріти людину свого життя, важливо встигнути подорослішати та зреалізуватися. Не варто занадто покладатися на родину і друзів. Не втрачайте рішучості у пошуках себе.

2. Будьте командою

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Багато пар розлучаються через різні погляди на гроші, дітей або прибирання. Часом ці проблеми здаються нездоланними, хоча це й не так. Знайдіть точки дотику і дійте разом проти проблеми, а не по різні боки від неї. Наприклад, ви можете разом визначитися, як витрачати гроші, розділити обов'язки по дому, а до питання про дітей повернутися, наприклад, через рік, коли чиясь думка цілком може змінитися.

3. Замініть негатив позитивом

Американські дослідники стверджують: щоб оцінити ймовірність розлучення у шлюбі, достатньо послухати декілька хвилин суперечки подружжя. Важливо оцінити баланс негативної і позитивної взаємодії. Пари в стабільних стосунках видають менше негативу (підвищений тон, захисна реакція, звинувачення) і більше позитивних емоцій (визнання чужої думки, гумор).

4. Будьте рівні

Пари, у яких партнери займають рівний суспільний статус і ставляться один до одного як до рівних, виявляються набагао більш стабільними. Не дозволяйте командувати собою і розділяйте обов'язки не за статевою приналежністю, а за схильностями.

5. Не занижуйте й не завищуйте свої очікування від партнера

В одному дослідженні парам запропонували поділитися очікуваннями від відносин. Потім вони визначали основну проблему і намагалися разом її вирішити. Виявилося, що при високих очікуваннях і здатності партнера їх виправдати відносини ставали тільки краще. Однак завищені очікування прищів призводять лише до розчарувань.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Не перетворюйтеся із романтиків на транжир: як правильно розподілити сімейний бюджет, не зруйнувавши стосунки.

Як повідомляв портал Знай.ua, Всього 5 правил, і ваші стосунки стануть ідеальними.

Також Знай.ua писав, що Марина Бех-Романчук розповіла про стосунки з чоловіком: "Будемо найщасливішими людьми на землі".