Мало хто знає, що натуральна ваніль дуже дорога. Одна паличка справжньої, якісної мадагаскарської ванілі сорту бурбон обійдеться не дешевше 4 доларів (106 грн). Звичний нам приємний аромат ванілі дають приблизно 200 ароматичних сполук, головне з яких – ванілін. Звичайно сам по собі ванілін не може похвалитися таким складним ароматом як стручок ванілі, але, щоб це відчути, треба мати нюх вище середнього. Про це повідомляє телеграм-канал "Кошмар покупця".

Ванільний цукор, який ми часто беремо в магазині для випічки і десертів, проводять через змішування цукру з синтетичним ваніліном. А отримують його, не дивуєтеся, з… нафти. Це якщо говорити простими словами. Якщо більш науково, – шляхом синтезу з гваякола та гліколевої кислоти. А гваякол – це продукт довгого ланцюга хімічних перетворень, де на самому початку – нафта. Лише 15% світового виробництва ваніліну отримують з ванільних ліан, а все інше – з синтетичного ваніліну.

Ванільна ліана, фото - телеграм-канал "Кошмар покупця"

Однак, не турбуйтеся і не припиняйте купувати ванілін або ванільний цукор у магазині. Адже формула ваніліну завжди одна, неважливо з чого його зробили. Якісний синтетичний аналог несе в собі не більше шкоди, ніж ванілін, отриманий з рослини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Показати ще

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Раніше портал "Знай.ua" писав рецепт: сніжний краб під яйцем – швидкий рецепт дивовижною закуски.

Також портал "Знай.ua" писав простий рецепт швидкої пасти для ласунів.