Щоосені птахи відлітають у теплі краї, в кожну весну вони повертаються назад. Міграція – обов'язковий процес для виживання, адже багато видів птахів не адаптовані для життя суворою зимою помірного кліматичного поясу. Однак як же вони дізнаються, куди конкретно їм потрібно летіти, і куди повернутися? Адже ні карт, ні компасів у них немає. Відповідь “інстинкти” пояснює лише причини, але не пояснює, як саме їм вдається знайти дорогу. Насправді, точної відповіді немає навіть у вчених. Однак є деякі гіпотези.

птах, фото: Галина Крента

Одна з найпоширеніших – відчуття магнітних полів Землі. Доведено, що на планеті є магнітні лінії, які простягаються від північного полюса до південного. Дослідники переконані, що у птахів є відчуття цих ліній, що дозволяє їм знайти правильний орієнтир.
Гіпотези про почуття магнітних ліній пояснюють здатності птахів здійснювати перельоти в нічний час доби і над водою, коли немає жодних орієнтирів. Однак доказів, які могли б точно підтвердити теорію, все ще не знайдено. Тому нам залишається лише вірити вченим на слово, і чекати, коли ж цей секрет нарешті буде розгаданий.

Нагадаємо, раніше У Китаї птахи звили гніздо в чоловічих трусах і знесли яйця

Як повідомляє портал «Знай.uа» Тепер поїзд чекати веселіше! Гуска звила гніздо на вокзалі і підкорила серця людей

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

«Знай.uа» писав, що На узбережжі Чорного моря вперше зняли рожевих фламінго, це треба побачити