Кріп, петрушка і магазинні салатні листки - це далеко не вся зелень, яка необхідна для здорового та різноманітного харчування. Цікаво, що багато корисного можна знайти й серед бур'янів - і це не лише оспівана кропива та загальновідома кульбаба.

Яглиця звичайна

Яглиця звичайна, фото sovkusom.ru Яглиця звичайна, фото sovkusom.ru
Яглиця звичайна, фото sovkusom.ru

Ця рослина з'являється повесні першою. Її можна відшукати на тінистих вологих місцинах в лісі. Також яглицю вирощують як декоративну рослину. У їжу вживають листя і молоді пагони, які мають смак морквяного бадилля. Траву можна додавати в салати, супи, омлет і соус песто. Крім цього, бур'ян використовують як начинку для равіолі та пирогів.

Кропива дводомна

Популярні новини зараз

"Такого, як зараз, ми ще не бачили": у ЗСУ забили на сполох через ситуацію на фронті

Пенсіонерам удвічі підвищили вікову доплату: хто отримає більше грошей

Пенсіонерам виплатять надбавки понад 600 гривень у липні: хто та як може отримати

Пенсіонерам виплатять майже на 4000: старенькі гарантовано отримають гроші

Показати ще

Напевно, найвідоміший з бур'янів, які вживають в їжу. Традиційно з нею готують зелений борщ, також кладуть у салати. Рослина пекуча й боляче "жалить" - тому перед вживанням її треба обробити окропом.

Грицики

Листя рослини трохи нагадують кульбабу, але сплутати їх важко - на зламі в рослини не виділяється "молочна" рідина. Листя також інше на смак, воно не має гіркоти, а смаком нагадує листя кучерявої капусти. Бур'ян підходить для будь-яких овочевих страв, так як він посилює їх смак - додавати його можна навіть як салати, так і в гарячі страви.

Кульбаба лікарська

Ця рослина росте усюди і відома усім, але далеко не всі її вживають у їжу, а дарма. Листя кульбаби гірке, і тому його можна використовувати як додаток у зелених салатах. Жовті квіти кульбаби йдуть на варення і вино, але для їх приготування знадобиться чимало сировини.

Примула звичайна

Примула звичайна, фото sovkusom.ru

Примула проростає, як тільки зійде сніг і майже відразу зацвітає. У їжу йде листя, яке своїм смаком схоже на шпинат або латук, але з більш вираженим ароматом і сильнішим смаком.

Черемша

Черемша, фото sovkusom.ru

Черемша знаменита своїм цибулево-часниковим запахом, і з'являється вона досить рано. Використовувати її можна будь-яким способом: смажити, квасити або їсти сирою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Весна перемогла: в Україні зацвіли перші кульбаби

Як повідомляв портал Знай.ua, А ви знали? Ці трави вбережуть від застуди.

Також Знай.ua писав, що Дієтологи назвали найкориснішу травневу зелень.