Як відомо, мало хто цікавиться терміном придатності різних отруйних речовин. Деякі з них можуть втратити свої смертельні властивості, але є й ті, які навіть через сотні років продовжують вбивати своїх споживачів. Що ж все-таки буде з отрутою, якщо у неї закінчиться термін придатності – читайте в матеріалі.

Отрута, pxhere

Так, швидше за все дана інформація практично нікому не знадобиться. Ця тема досить цікава, але не варто проводити різні експерименти в реальності.

Якщо у отрути закінчується так званий "термін придатності", то вона зазвичай стає тухлою і належного ефекту від неї зовсім не виникає. Проте, слід запам'ятати, що отрута буває різною. Чи стане смертельне речовина більш отруйною — не факт. А ось більш проблемною — запросто, наприклад, розкладання, втрата однорідності суміші і т. д. Зокрема, всім відомий миш'як можна зберігати хоч пару мільйонів років, але його все одно не можна споживати. А ось страшні ціаніди реагують з вуглекислим газом повітря та вся отрута — синильна кислота — випаровується в атмосферу, таким чином втрачаючи свої отруйні властивості.

Слід зазначити, що почитати про різних отруйних речовин досить цікаво, однак краще утриматися від аматорських експериментів.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Отрута, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Донеччині виявили небезпечне сховище з ртуттю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у вареній ковбасі можуть бути небезпечні хімікати.

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити елітні парфуми від дешевої підробки.