Напевно кожна людина помічала, що кожна квітка має власний, неповторний аромат. Троянду неможливо переплутати з орхідеєю, півонію– з тюльпаном. Навіть квіти на деревах відрізняються один від одного – яблуня від груші, вишня від горіха і т. д. Природа нічого не вигадує просто так, і вчені довели, що різниця в ароматах квітів також має свій сенс.
Головна причина, чому всі квіти пахнуть по-різному – приманювання комах. Більшість рослин запилюються саме завдяки їм. Тому рослини потребують, щоб комахи летіли до такої ж квітки, і переносили пилок. Це дозволяє їм плодоносити, а отже, і розмножуватися, продовжувати таким чином свій рід.

День матері - букет квітів / Pixabay


Вчені довели, що завдяки специфічному аромату, приваблюються різні види комах. Вони переносять пилок на квіти з таким же запахом. Крім того, комахи визначають потрібні квіти за забарвленням, формою та іншими особливостями. Однак саме аромат в пріоритеті. Дослідники виявили, що в кольорах є спеціальні речовини, які дозволяють залучати потрібних запилювачів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у біблійному місті Давида знайшли фігурку віком у 3,3 тисячі років – бронзовий бог Ваал готується атакувати. При розкопках біблійного міста виявлена бронзова статуетка Ваала, вік якої оцінюється в 3,3 тисячі років.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", тисячолітній скарб вікінгів ховався серед кукурудзи, кадри неймовірною знахідки. У Нідерландах археолог знайшов рідкісне кільце вікінгів

Також "Знай.uа" писав, коли Октоберфесту ще не було і в планах — знайдено сорт пива віком до 13 000 років. Археологи знайшли в Ізраїлі найдавніше пиво на планеті