Багато дівчат, та й хлопців теж миють голову кожен день і це вже увійшло в звичку. Однак, хоча вчені і не підтверджують те, що волосся швидше забруднюються при частому митті - така звичка все одно може згубно впливати на стан вашої шевелюри.

На ділі виявляється. що відмовитися від такої звички багатьом людям дуже складно, адже на наступний день волосся вже не выглядає таким свіжим, а в багатьох і поготів - жирний блиск не залишає варіантів для зачіски, крім як кінський хвіст.

Волосся, фото freepik

Але не варто сумувати. Ми підкажемо вам слушні поради для того, щоб позбутися від звички мити волосся щодня.

1. Поступово збільшуйте проміжки між миттям голови. Для комфорту можете використовувати перший час сухий шампунь, а саме, якщо Ваша звична регулярність миття - кожен день, спробуйте збільшити її на один день довше і в цей крайній день скористайтеся сухим шампунем, щоб засмальцьовані пасма не завдавали багато дискомфорту.

2. Намагайтеся менше торкатися до волосся і по новому укладати зачіску.

3. Відмовтеся на деякий час від використання гелів, пінок, лаків та інших засобів для укладання волосся.

4. Після миття голови намагайтеся добре виполоскати шампунь і бальзам з волосся. В іншому випадку Ви ризикуєте побачити засмальцьовані пасма вже до вечора.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

5. Завжди намилюйте волосся мінімум 2 рази. Використовуй шампунь, який ідеально підходить для Вашого типу волосся. Якщо після миття шкіра лущитися - значить він Вам не підійшов. У разі, якщо Ви не знаєте як правильно підібрати - краще зверніться до фахівця, який підкаже ідеальний домашній догляд.

6. Слідкуйте за температурою води! Вона повинна бути прохолодною і комфортною, адже під впливом високої температури сальні залози починають працювати більш активно.

7. Можливо, причина швидкого забруднення волосся криється в неправильному харчуванні. Перегляньте свій раціон! Виключіть шкідливу їжу.

Слідуючи цим рекомендаціям Ви вже після першого миття відчуєте різницю, а якщо це увійде у Вашу звичку, Ви зможете не мити кожен день або через день голову. Тим самим зберігаючи якість волосся.

Нагадаємо, експерти розповіли про шкоду кави з цукром для потенції.

Як повідомляв Знай.ua, названо найкращі продукти для зміцнення імунітету.

Також Знай.ua писав, що Комаровський захистив українців від кліщів дієвими порадами.