Люди використовують спеції вже тисячу років. З їх допомогою дійсно можна зробити їжу набагато смачніше, грати різними відтінками смаку. Однак існує думка, що насправді спеції шкідливі для здоров'я. Насправді, багато приправ не тільки не шкідливі, а в помірній кількості корисні для здоров'я. Розглянемо спеції, які допоможуть вам не тільки порадувати смакові рецептори, але і оздоровитися.
1. Гвоздика. З давніх часів використовується для лікування зубного болю. Покращує кровообіг, підвищує моторику шлунка і кишечника. Масло гвоздики використовують як заспокійливий засіб. Дуже корисно для нервів.
2. Каррі. Рецепт цієї приправи склали ще у Стародавній Індії. Трави, з яких роблять каррі, багаті вітаміном Е, фолієвої кислоти, мікроелементи. Корисна для детоксикації.
3. Кориця. Дуже корисна для діабетиків, оскільки сприяє нормалізації рівня цукру. Крім того, сприятливо впливає на кровообіг і роботу травної системи. Діє як знеболювальний та знижує температуру.
4. Куркума. Цю приправу радять додавати людям, що страждають від проблем з ШКТ. Куркума – натуральний антибіотик. Також вона поліпшує стан шкіри.
5. Кардамон. Страждаєте від головного болю? Кардамон знизить їх частоту та інтенсивність. Радять їсти страви з кардамоном астматикам. Корисний і проти зайвої ваги.
6. Ваніль. Приголомшливий аромат цієї приправи знайомий кожному. Ваніль володіє протизапальним ефектом і відмінно допомагає проти болю в м'язах.

Спеції


7. Базилік. Лікарі рекомендують цю спецію людям, страждаючим від запалень в сечостатевій системі. Крім того, він ефективний при кашлі і зубного болю.
8. Коріандр. У коріандру величезна кількість корисних ефектів. Особливо хороший він для людей, які страждають проблемами серцево-судинної системи. Його исползуют для розрідження крові. Коріандр також допомагає при проблемах зі шлунком.
9. Барбарис. У цих кислих ягодах просто фантастичне кількість корисних речовин. Це вітаміни C, K, E, дубильні речовини, мінеральні солі, алкалоїди і багато іншого. Чудово зміцнює імунітет. Барбарис рекомендують людям, що страждають від порушень печінки, а також від цукрового діабету. Він підтримає організм і в боротьбі з онкологиями.
10. Васабі. Ця японська приправа – природний антисептик. Знищує шкідливу мікрофлору і грибок в організмі. Також васабі сприяє нормалізації обмінних процесів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, баунті, рафаелло, торти і не тільки – 7 простих рецептів, які не вимагають випічки. Швидкі рецепти солодощів з натуральних інгредієнтів.

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за кілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним