Папуги - дивовижні птахи. Люди полюбили їх не тільки за красиве екзотичне забарвлення, але і за інтелект. До того ж, ви не зустрінете жодного безхарактерного папугу. Навіть хвилясті малюки-папужки з задоволенням будуть з вами розмовляти, висловлювати веселощі, радість або навіть невдоволення і гнів. Папугам властива навіть іронія. Наприклад, цей птах може "тролити" свого власника або його домашніх тварин. Відомий випадок, коли папуга вивчив фразу "до мене" і буквально звів з розуму лабрадора, який звик прибігати на цю фразу. Їх витівками повний YouTube. Завести удома папугу означає раз і назавжди забути, що таке нудьга.

Вченим вдалося встановити, чому такі розумні папуги. Ці дані були опуликованы в Telegra-каналі "Ще питання?"

Папуги - дивовижні птахи, фото pixabay

Останні дослідження показують, що папуги дійсно розумніший більшості пернатих, а їх здатність воспроизоводить людську мова пов'язана з особливою будовою мозку. Порівнявши активність генів у різних типах нервових клітин у папуг і співочих птахів, нейрофізіологи виявили в їх мозку незвичайний ділянку, який відсутній у інших видів пернатих.

Чому папуги такі розумні? Вся справа в будові їх мозку. Фото Pixabay

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Виявляється, в мозку співочих птахів і папуг присутні так звані «ядра навчання», які допомагають птахам запам'ятовувати звуки і відтворювати їх. Генетичний аналіз показав, що дані «ядра» у мозку папуг влаштовані зовсім інакше — вони оточені багатошаровою оболонкою, яка складається з нейронів. Чим товще ця оболонка, тим вище здатність папугу запам'ятовувати слова і справлятися з відтворенням звуків.

Нагадаємо, у Києві популярний ТЦ зганьбився через папуг, зоозахисники б'ють на сполох.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що кіт подружився з папугами і став зіркою мережі.

Також портал "Знай.uа" писав, що копи заарештували папуги-пособника наркоторговців.