Фахівці пояснили батькам, як потрібно діяти в умовах пандемії коронавірусу, а також – що можна і не можна дітям під час карантину.

Чи можна виходити на вулицю з дітьми

Свіже повітря і рух однозначно корисні для дитини. Дитячі майданчики краще обходити стороною і замість них відвідувати парки, де менш людно. Беріть із собою власні іграшки та м'ячі і не лінуйтеся дезінфікувати їх після кожного походу.

Чи можна гуляти з іншими дітьми

Медики рекомендують утриматися від зустрічей з іншими дітьми. Однак це не завжди можливо, якщо у вас велика сім'я. Зручніше зібрати всіх в одному місці, щоб за ними дивився хтось із родичів. У такому випадку найголовніше – закрите коло спілкування.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Діти, фото Pxhere

Чи можна дітям бачитися з бабусями і дідусями

Дітям складно пояснити, чому не можна обіймати бабусю з дідусем або сідати їм на коліна. А люди старші 60 років зараз знаходяться в зоні підвищеного ризику. Старшим родичам варто залишатися вдома і максимально скоротити контакти.

Можна найняти няню

Це відмінний варіант для тих, у кого немає можливості працювати з дому. Поцікавтеся, чи не контактував людина з кимось з хворих і не має симптомів. Попросіть перевіряти температуру, перед тим як йти до дітей. І не забудьте дізнатися, як взагалі майбутня няня відноситься до коронавирусу.

Діти і коронавірусу, фото: gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, антибактеріальне мило зашкодить при пандемії, як правильно мити руки.

Як повідомляв портал Знай.uа, коронавірус в Україні – Комаровський назвав ризики для вагітних жінок та новонароджених дітей.

Також портал Знай.uа писав, як уберегти дитину від коронавірусу і захистити нерви батьків.