Наречені усього світу століттями покривали свою голову спеціально зробленим для такої оказії головним убором. Так, у більшості народів є вірування, що спеціально зроблений убір допоможе захистити наречену від злих духів, очей заздрісників та пристріту.

Традиційним весільним убором у Норвегії є корона. Зазвичай її прикрашають дзвіночками, щоб вони дзвеніли при ходьбі. Цей дзвін мусить відлякати злих духів.

Весільне вбрання в Норвегії, фото novosti-n.org/

Миртові віночки прийшли з Німеччини, де ця квітка асоціюється з чистотою і стриманістю. Потрібно сказати, що традиція одягати вінки на голову поширена у великої кількості народів, просто не всі віночки з мирту.

В Україні дівчатам плели волосся у коси, виготовляли широкий об'ємний вінок і рясно заквітчували голову стрічками. У деякі коси вплітали монетку, просо або змащували медом. Вірили, що це символізує захист, плодючість і багатство.

Популярні новини зараз

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Наречені в Казахстані надягають спеціальний ковпак - саукеле. Вірять, що чим вищий ковпак, тим більш вихована наречена. Ковпак прикрашають довгою пір'їною - чим вище, тим краще.

Свадебный наряд Казахстана, фото novosti-n.org

У вінку з ниток і червоної вуалі виходить заміж одна з нацменшин Болгарії - помаки. Це мусульманська закрита спільнота, яка зуміла виробити велику кількість унікальних ритуалів. Так, окрім червоної вуалі обличчя нареченої розмальовують білою краскою і яскравими візерунками, що воно стає схожим на маску. Крім того, наречена мусить тримати свої очі заплющеними, допоки мулла не закінчить шлюбну церемонію.

Головний убір нареченої з Туркменістану — хасаба. Її каркас робили з декількох шарів тканини, склеєних між собою тістом.

Весільне вбрання в Туркменістані, фото novosti-n.org

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 10 років весілля: як називають свято, що дарувати і як відзначати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сьома річниця весілля: що подарувати подружжю, як відзначити свято.

Також "Знай.ua" писав, Друга річниця весілля: як відзначати, що подарувати молодим.