Відпочинок у Туреччині має велику кількість переваг: країна поруч, чудове море і розвинена інфраструктура для відпочинку на кожен гаманець. Разом з тим, варто пам'ятати, що туристи є здобиччю для великої кількості “хижаків”, які полюють на гроші.

Готель в Туреччині, фото pxhere

Обмінники

Навіть в обмінниках будьте готові до того, що вас захочуть надурити: замість поміняти 200 доларів обміняють лише 150. Тому обмінюйте гроші лише в офіційних пунктах, перераховуйте гроші на місці і не бійтесь апелювати до місцевої поліції.

Ринок послуг

Будьте готові, що поїздка на таксі, похід у салон тощо може завершитись сценою, в якій від вас вимагають величезну суму пояснюючи це спеціальним тарифом на честь свята чи вихідного дня. Не вірте такому, особливо таксистам. Як і з обмінниками, будьте спокійні і погрожуйте поліцією.
У кафе та ресторанах часто приносять завищений чек і кажуть, що така ціна тому, що в меню - стара, його не встигли оновити. Знову ж, будьте спокійні та говоріть про поліцію.

Ринки і базари

Купити в Туреччині є що, і про це знає місцеве населення. Тому існує розроблена схема маніпуляцій із цінниками чи презентацією товарів. Так, продавець може написати ціну за пів кілограма, проте ніде не зазначити цього. Тут також головне не боятись, бути спокійним, перепитувати про все і брати товар до рук лише в останню чергу.

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше з номеру американського туриста вкрали 35 тисяч євро: у працівників готелю "Україна" інша версія.

Як повідомляв портал "Знай.ua", улюблений курорт українців стане недосяжним: скільки доведеться викласти за відпочинок вже у 2020 році.

Також "Знай.ua" писав, що українці попрощаються з курортами "все включено": Туреччина – лише початок.