Цими кухонними девайсами ви користуєтеся неправильно, хоча вони точно є на вашій кухні. Відкриємо кілька секретів і лайфхаков, щоб полегшити приготування їжі і всього що з цим пов'язано, пише lemurov.net.

Прес для часнику

Ви напевно стикалися з ситуацією, коли чистите часник, а його лушпиння липне до рук і не хоче відставати. Щоб уникнути цього – просто покладіть неочищені зубчики часнику зі зрізаним твердим кінчиком у прес. Таким чином, притискаючи прес, ви отримаєте подрібнену м'якоть, а лушпиння залишається всередині.

Ящик під духовкою

Швидше за все у скриньку під духовкою ви складаєте якісь кухонні приналежності. Адже насправді ця ніша призначена для збереження гарячими приготованих страв. У цьому місці під час роботи духовки накопичується тепле повітря, і якщо поставити туди приготовану їжу, то вона довше залишиться теплою.

Популярні новини зараз

Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування

Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Для трамваїв і тролейбусів встановили нові тарифи: скільки коштуватиме поїздка

Показати ще

Кухонні лайфхаки, фото GettyImages

Блендер

Коли ви кладете в чашу блендера тверді овочі або фрукти, то ножам буде складно якісно їх подрібнити. Краще робити це за таким правилом: починати потрібно з м'яких продуктів, після можна класти зелень і тільки тоді тверді.

Ложка для спагеті

Багато хто з нас вважають, що ложка для спагеті потрібна для того, щоб діставати з каструлі. Однак всередині ложки є отвір – він потрібен для того, щоб покласти в тарілку ідеальну порцію спагеті.

Отвір у ручці сковорідки

На ручці кожної сковорідки є невеликий отвір, але багато хто навіть не звертають на нього уваги, але він є чудовою опорою для лопатки або ложки під час приготування їжі.

Холодильник

Холодильник у цьому списку з однієї причини – підказати вам корисний лайфхак. На середній полиці, яка розташовується на рівні очей, потрібно зберігати корисні продукти. Таким чином вам під руку для перекусу точно потрапить щось корисне, а не шкідливе.

Кухонні лайфхаки, фото GettyImages

Проріз в обробній дошці

Отвір в обробній дошці може служити і як ручка, щоб зручніше було брати, і для підвішування на гачок. Однак, цей отвір може допомогти обережно пересипати нарізані фрукти і овочі в тарілку.

Великий ніж

Великі ножі часто використовуються шеф-кухарями на професійній кухні, проте господині вважають їх не дуже зручними. Але потрібно всього лише навчитися їх правильно тримати, поклавши зверху вказівний палець і стиснувши іншими пальцями ручку, і проблема вирішена.

Кухонні лайфхаки, фото GettyImages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, помолодіти на 10 років за хвилину – лайфхаки, які зроблять з вашої матусі юну красуню.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про топ крутих лайфхаків, які допоможуть зірвати брехливі маски з невірних і "слуг народу".

Також портал "Знай.ua" писав про круті лайфхаки для безкоштовних подорожей, ще й заробити можна.