Новий рекорд був зафіксований 9 лютого 2020 року в Антарктиді. Повітря на острові Сеймур прогрілося до + 20,75°С. Це майже на цілий градус вище попереднього рекорду, зафіксованого на острові Сигню в січні 1982 року – 19,8°С.

Більш того, це другий рекорд лише за один місяць. Така температура є вкрай аномальною для Антарктиди. І глобальне потепління дає про себе знати у кожному куточку.

Антарктида є одним з найшвидших по нагріванню місць на Землі. Континент нагрівся майже на 3 градуси за останні 50 років

Такі несподівані кліматичні зміни можуть спровокувати не лише танення льодовиків і підвищення рівня світового океану, а й шкодять здоров’ю тварин, які мешкають на континенті.

Колонії пінгвінів в окремих частинах Антарктики скоротилися більш ніж на 75% за останні півстоліття. Потепління призвело до зменшення кількості криля – основного компонента їх раціону.

Популярні новини зараз

На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+"

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Льодовики Антарктиди, Жива планета

Науковці всього світу закликають створити мережу океанських заповідників для захисту морських мешканців, що допоможе їм адаптуватися до швидкоплинних змін клімату - глобального потепління.

Нагадаємо, що пінгвіни заполонили невеликий острів в Антарктиді. Близько 4 тисяч птахів вийшли на сушу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жительниці Львова Оксані Літинської вдалося підкорити всі сім найвищих гірських вершин світу.

Також "Знай.uа" писав, що українські полярники 24-ої експедиції на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді привітали українців з Новим роком.