Як відомо, не рідко бувають ситуації, коли сусіди затопили квартиру, а їх самих не виявилося вдома. Читачам розповіли, що робити в таких випадках і чи можуть комунальники потрапити у проблемну квартиру для усунення проблеми.

Затопило квартиру

Так, спочатку потрібно зателефонувати в call-центр (15-51) і повідомити про проблему. Потім слід написати акт-звернення (у вільній формі) в ЖЕК з описом проблеми та проханням вирішити її. Також рекомендується зібрати підписи мешканців по стояку під актом.

"Працівники жеку відразу зобов'язані звернутися до дільничного. Згідно із законом у форс-мажорних обставинах дільничний має право розкрити квартиру в присутності понятих. Потім комунальні служби в присутності міліціонера повинні ліквідувати аварійну ситуацію в проблемній квартирі", - пояснює член комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс.

Затопило квартиру

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Також копи підтвердили, що, якщо не вдасться знайти власника проблемної квартири, її можуть розкрити в присутності понятих для того, щоб усунути неполадки.

Після того як всі роботи будуть виконані, двері квартири закривається (новий замок) і опечатується. Коли з'явиться господар житла, то він повинен звернутися в поліцію, щоб йому відчинили двері і зняли друк.

Слід зазначити, що, якщо в Жеку не вживають ніяких зусиль для вирішення проблеми, то потрібно звертатися в районну адміністрацію з скаргою або самому звернутися до дільничного.

Затопило квартиру

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що кияни впіймали молодика, який з товаришем ходив по поверхах і вимикав світло на електрощитку, щоб подивитися, хто вийде з квартири.

Як повідомляв портал "Знай.ua", киянку розбив інсульт в закритій квартирі.

Також "Знай.ua" писав, що на Київщині в одній з багатоповерхівок у підвалі знайшли вибухонебезпечну речовину.