Виявляється, у світі є багато страв більш небезпечних ніж немиті овочі та фрукти. Деякі можуть призвести навіть до смерті людини, яка скуштувала їх. Топ-5 таких страв-убивць наведено нижче.
Риба Фугу
В Японії ця страва вважається делікатесом — дуже смачним, але надзвичайно небезпечним. За 10 років серед тих, хто скуштував цей гастрономічний шедевр з життя пішло 44 людини після жахливого отруєння. Страва може призвести до летального завершення, якщо кухар зробить бодай одну помилку під час приготування. Білкова отрута, яка має нейропаралітичну дію, міститься в печінці та ікрі риби. Все починається з нудоти, слабкості та запамороки.
Акула Хаукарль
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
У цієї рибини, як не дивно, немає сечовивідних шляхів. Саме тому неприємний запах сірководню кухарі в Ісландії намагаються знищити різноманітними способами. Для цього вони роблять спеціальні сольові розсоли, тримають м'ясо акули в землі або гравії, щоб соки витікали, а потім в'ялять на сонці безкінечно довго. М'ясо акули високотоксичне, але це не заважає багатьом туристам дегустувати настільки небезпечну страву.
Жаба-бик
Вона є найбільшою жабою, яку можна зустріти в Намібії. Вона не лише вміє видавати звуки, імітуючи мукання бика, з неї також виходять чудові кулінарні страви. Однак є один нюанс — якщо жаба не пройшла періоду спарювання, то вона стає справжньою бомбою уповільненої дії. Скуштувавши страву з неї, можна отримати ниркову недостатність.
Мавпячий мозок
Він є улюбленою стравою для туристів, які потрапили у країни Азії. Його готують по-різному: варять, смажать чи запікають. Однак важливий не спосіб приготування, а можливі наслідки після дегустації. Хвороба Кройцфельда — Якоба вражає кору головного мозку, а це може призвести до сумних наслідків.
Сирі горішки кеш'ю
Це найбільш безневинне на перший погляд частування. Однак, насіння містить токсин урушіол, який при великій концентрації може бути смертельно небезпечним. Правильна обробка улюблених горішків робить їх безпечними, тому в магазинах можна купувати кеш'ю без побоювань.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, продукт невизначеного кольору і консистенції — АТБ начисто відбив апетит в українців
Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям продають солодощі з живою начинкою, який сюрприз чекає у супермаркетах
Також "Знай.ua" писав, що харків'яни епічно зганьбилися на відкритті АТБ і ледь не розчавили пенсіонерку, кадри шабашу