109 років тому, 31 січня, народилася одна з найвідоміших провісниць в історії Ванга. Навіть через 23 роки після смерті Ванги суперечки щодо її дару не припиняються. Прихильники вважають Вангу найвеличнішою провісницею у світі.

Ванга малювала далеко не радісні картини майбутнього. Попри слова скептиків, раніше жінці вдалося передбачити безліч знакових подій, включаючи теракт 11 вересня 2001 і аварію підводного човна "Курськ", пише Politeka.net.

Ванга, фото: Мир24

Провидиця народилася 31 січня 1911 року і найбільш значуща подія в її житті стала втрата зору у 12-річному віці. Тоді через травму, отриману під час урагану, у неї відкрився дар. Про здібності Ванги почали говорити в 40-і роки. У розпал Другої світової жінка визначала місцеперебування зниклих на війні людей. Сучасники стверджували, що Ванга могла досить точно діагностувати хвороби.

Чутки про здібності Ванги докотилися навіть до болгарського царя Бориса ІІІ, якому Ванга нібито вказала дату його смерті. До провидиці навідувалися представники вищого партійного керівництва Болгарії і СРСР.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Одним із найвідоміших пророцтв Ванги є загибель Курська: "В кінці століття, в серпні 1999 або 2000 року, Курськ піде під воду, і весь світ буде оплакувати його". Однак на той час ніхто і подумати не міг, що мається на увазі не місто, а підводний човен.

Підводний човен Курськ, фото: ua.news

До найбільш спірних пророцтв Ванги можна віднести інформацію про відвідування Землі прибульцями з планети Вамфим. Провісниця вважала, що через 200 років відбудеться зустріч людей з цією цивілізацією.

"Світ переживе багато катаклізмів, сильних потрясінь. Зміниться сама свідомість людей. Настануть важкі часи. Люди розділяться за ознакою віри...", – ці слова прихильники також приписують Ванзі.

Одним з найбільш "провальних" пророцтв Ванги скептики вважають дату початку Третьої світової війни в листопаді 2010 року. Втім, близькі до неї люди стверджують, що нічого подібного провидиця не говорила.

Провидиця Ванга

"2010 рік. Початок Світової війни. Війна почнеться в листопаді 2010 року і закінчиться в жовтні 2014 року. Почнеться як звичайна, потім буде застосовано спочатку ядерна, а потім і хімічна зброя. 2011 рік. В результаті випадання радіоактивних осадів в Північній півкулі не залишиться ні тварин, ні рослинності", - нібито говорила Ванга.

Провидиця називала 2020 рік доленосним для людства. Дослідники вважають, що 2020 року стосується пророцтво, пов'язане з міжнародною фінансовою системою. Ванга вважала, що має відбутися знецінення грошей, вони просто стануть не потрібні. Тут мова могла йти про фінансову кризу, коли впаде значущість світової валюти.

До ще одного пророцтва Ванги на 2020 рік приписують і її пророкування про появу джерела енергії, який зможе затьмарити навіть енергію Сонця.

Нагадаємо, раніше російський клоун Іван Охлобистін вирішив приміряти образ Ванги: нове "пророцтво" розносять росЗМІ

Як повідомляв портал "Знай.ua", пророцтво для України на Рік Білого Щура: що чекає земляків у 2020

Також "Знай.ua" писав, що екстрасенс передбачив майбутнє України на Рік Білого щура: чого чекати від 2020-го