Співробітники NASA шукають шляхи зробити подорож з Землі на Місяць швидшою, ніж вона є зараз, повідомляє “Naked Space”.

Як повідомляється, зараз пілотована експедиція до супутника Землі триває від трьох до п’яти днів, починаючи з моменту запуску. Сюди входить переліт на відстань 380 тисяч кілометрів, посадка на Місяць, а також враховуються задачі конкретної місії та характеристики самого космічного корабля. Зокрема, у 2003 році на Місяць була відправлена експедиція, яка тривала один рік, один місяць та два дні. Донедавна ця місія вважалась найбільш економічною серед усіх.

Місяць у повні, фото: ukr.media

Фахівці НАСА вже змогли здійснити значно швидший політ на Місяць, але поки що не пілотований. Запущений із швидкістю 58 тисяч кілометрів на годину супутник дістався Місяця усього за 8 годин 35 хвилин, а розробки потужніших двигунів та модифікації конструкції космічних апаратів зможуть ще більше скоротити цей час.

Нагадуємо, що нещодавно метеорит приніс на Землю космічний пил, який може бути найдавнішим у всесвіті — його вік становить п’ять мільярдів років.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Как сообщал Знай.ua, компанию Apple заставят отказаться от использования Lightning в своих смартфонах и планшетах. Компании придется пользоваться USB Type-C.

Также Знай.ua сообщал, что инсайдер раскріл характеристики будущих Samsung Galaxy S20, которые получат огромное количество оперативной памяти.