У кожного свій "вік страждань". Але вчені визначили, що пік припадає на позначку 47,2 року.

Девід Бланчфлауер з Дартмутського коледжу заявив про те, що йому вдалося з'ясувати, який вік у житті людини вважається "найбільш нещасним". Про це повідомляє Naked science.

Найщасливіший день, фото: goodfon

Вчений проаналізував дані з 132 країн. Вік респондентів обмежувався 70 роками.

Так, у кожної країни є U-подібна "крива щастя". В середньому найнижча точка благополуччя і задоволеності життям припадала на 47,2 року для розвинених країн. Для країн, що розвиваються цей пік припадав на 48,2 року.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Вчений зазначає, що серед досліджених параметрів "нещастя" було розглянуто відчай, тривога, самотність, смуток, стрес, депресія і нерви, фобії і паніка, пригніченість, неспокійний сон, невпевненість у собі, нездатність подолати труднощі, напруження, відчуття невезіння, обділеності, а також самоприниження.

Погода, фото freepik

Автор роботи припускає, що "криву щастя" визначає той факт, що в певний момент людина упокорюється зі своїми сильними і слабкими сторонами "і в середньому віці пригнічує свої нездійсненні прагнення".

За словами дослідника, на добробут людини впливають суспільство, рівень освіти, сімейний стан і наявність роботи. Вчений зазначає, що "криза середнього віку" впливають і глобалізація і фінансові кризи. Він розповів про те, що "вік нещастя" може бути пов'язаний з розривом соціальних зв'язків і розлученнями. Люди, які зберегли шлюб, були щасливіші за тих, хто пережив розлучення.

Нагадаємо, що ілюзія з тваринами змусила перфекціоністів битися головою об стіну: "Потрібно в очі д*лбитися, щоб побачити...".

Як повідомляв портал Знай.uа, наречена в країні ліліпутів та голови молодят у келихах: весільні фото, які краще нікому не показувати.

Також портал Знай.uа писав, що креативний винахідник зміг повністю замінити пластик травою: це назавжди змінить історію.