Американським дослідникам вдалося зняти на відео справжню загадку природи. В природному середовищі існування один з найзагадковіших і рідкісних видів медуз - Deepstaria enigmatica. Вона живе в темних глибинах океану і бачили її люди лічену кількість разів. Зазвичай Deepstaria enigmatica не піднімається вище кілометрової глибини - цього разу морським біологам дуже пощастило.

Стаття про це була опублікована в журналі American Museum Novitates.

Медуза, фото American Museum Novitates

Вперше дивне створіння описали ще в 1967 році. Свою назву вона отримала в честь корабля дослідника Жака Іва Кусто Deepstar 4000, а видовий епітет "загадкова" - через замкнутість.

Поблизу острова Сан-Бенедикта в Тихому океані за допомогою дистанційно керованого апарату Hercules біологи побачили зблизька медузу. Deepstaria enigmatica перебувала на глибині 974 метрів, буквально в непроглядній темряві.

Популярні новини зараз

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Показати ще

Виглядає це дивна тварина як тонкий пластиковий пакет розміром близько метра без видимих щупалець.

За словами біологів, Deepstaria enigmatica полює, широко розкривши весь купол й чекає жертву. Наближення підводного апарату змусило медузу різко стиснутися, утворивши внутрішню порожнину.

Вони припускають, що медуза воліє глибини від 829 до 1830 метрів і має дуже прозоре (навіть для медуз) тіло.

Нагадаємо, 1600-річний храм перевернув свідомість археологів: антична історія не стане колишньою, унікальні кадри.

Як повідомляв Знай.uа в Америці розкопали знахідку віком майже в 400 мільйонів років: світ після цього не стане таким, як раніше.

Знай.uа писав, на дні Дніпра знайшли затонулі козацькі чайки: що ховається в підводному "грозу бусурманів", сенсаційні кадри.