Україна

Так, висота новорічної ялинки сягає понад 20 м, на його споруду використовували гілки майже 400 сосен і ялиць. Прикрашають пишну красуню приблизно 750 новорічних іграшок і близько 4 км різнокольорових гірлянд.

Тематикою святкового містечка в цьому році є різдвяна історія про Лускунчика.

Ялинка в Києві

США. Нью-Йорк і Вашингтон

Традицію встановлювати ялинку біля Рокфеллер-центру на Манхеттені заснували робітники.

У цьому році ялинка в Нью-Йорку висотою понад 23 м. Дерево прикрашають гірлянди довжиною близько 8 км, а на верхівці дерева красується гігантська 70-кінцева кришталева зірка.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Ялинка в Нью-Йорку

Також новорічне дерево біля Білого будинку прикрашений орнаментами з усіх штатів, на ньому 50 тисяч лампочок і 450 великих білих зірок.

Ялинка у Вашингтоні

Данія. Копенгаген

У знаменитому копенгагенському парку Тіволі встановлена дуже незвичайна ялина. Від верхівки до самих нижніх гілок вона прикрашена кристалами Swarovski.

Ялинка в Копенгагені

Великобританія. Лондон

У цьому році ялинка, встановлена на Трафальгарській площі. Дерево, висота якого становить 21 м, в соцмережах називають похмурим і облезлым.

Ялинка в Лондоні

Вільнюс. Литва

Головна ялинка Литви прикрашена шаховими фігурами і світиться білими та синіми вогнями. В цьому році головний новорічний символ Литви буде претендувати на титул найкрасивішої ялинки Європи.

Ялинка в Литві

Австралія. Сідней

Символом Нового року в країни стало "згоріле дерево" – інсталяція, виготовлена з колод, гілок та кущів, привезених з різних районів Австралії. Ялинка виступає своєрідним символом боротьби всіх мешканців континенту зі стихією.

Ялинка в Сіднеї

Найдорожча ялинка в світі

найдорожчу святкову ялинку в світі встановив у себе в холі готель Kempinski Bahia (Марбелья). Прикраси на ній стоять майже 12 млн фунтів (14 млн доларів).

Найдорожча ялинка

Лише на ялинці 500 іграшок ручної роботи. Деякі з них виконані з сировини від відомих брендів. Також вони інкрустовані дорогоцінними каменями і металами.

Найдорожча ялинка

Серед прикрас можна знайти сапфіри в 4 карата, діаманти в 3 карата, а також овальні червоні, чорні і білі діаманти. Найдорожчим є яйце ему, облите золотом і алмазної пилом (8,9 млн фунтів).

Найдорожча ялинка

Трохи дешевше обійшовся скляна куля із золотою купюрою, на якій знаходиться діамант.

Також на ялинці можна побачити традиційні сніжинки, фей, лускунчиків та інші дрібнички, ретельно оброблені золотом і алмазної пилом.

Найдорожча ялинка

Найбільша ялинка в світі

В італійській комуні Губбіо встановили ялинку висотою 750 м.

Своєрідне новорічне дерево являє собою світлову інсталяцію на південному схилі гори Інджіно, створену з більш ніж 700 сполучених між собою електричним кабелем неонових вогнів. Верхівку дерева прикрашає різдвяна зірка.

У цьому році можна "усиновити" один з вогників на дереві і присвятити його близькій людині, заплативши за це 10 євро.

Найбільша ялинка

Нагадаємо, що триває період передноворічної метушні, тому українці активно закуповують святкові прикраси. У містах на базарах і в магазинах активно продають ялинки.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Вінниці урочисто відкрили головну новорічну ялинку. Пишна красуня вже встигла потрапити в Книгу рекордів України.

Також портал Знай.ua писав, що приготування до новорічно-різдвяних свят часто може приносити як радість, так і стрес. Особливо хвилюючий момент у виборі подарунків.