Причиною безпліддя в основному є шкідливі звички, такі як куріння і вживання алкоголю. Крім цього, серед факторів, називають також і забруднення навколишнього середовища.

Безпліддя у чоловіків

На даний момент дослідники з данського Орхуського університету встановили один із маркерів низької чоловічої фертильності. Про це повідомляється в журналі Human Reproduction.

Вчені проаналізували показники 5594 чоловіків і 5342 жінок, які народилися у 1984-1987 роках і простежили за їх станом до кінця 2017 року.

Слід зазначити, що всі вони народилися доношеними, більшість із них мали нормальний вага: низька маса тіла була лише у 10% новонароджених. Згідно аналізу, чоловіки, які народилися маленькими для гестаційного віку (МГВ), на 55% частіше стикалися з безпліддям, ніж ті, у кого вага була в нормі.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Безпліддя у чоловіків

Також зазначається, що подібну особливість фахівці виявили лише у чоловіків.

Пояснити причину впливу ваги на безпліддя – вчені не можуть. Швидше за все, причини комплексні.

"Середовище, в якому розвивається плід, може бути визначальною для розвитку репродуктивних органів і майбутньої вироблення сперми", — говорить провідний науковий співробітник Департаменту громадського здоров'я Орхуського університету Енн Торстед.

Також одна з можливих причин — вади розвитку геніталій. Згідно з дослідженням, сам по собі низький вага безпосередньо пов'язаний з шкідливими звичками матері.

Безпліддя у чоловіків

Нагадаємо, що мозок досвідчених барабанщиків відрізняється будовою і функціонуванням від мозку інших людей.

Як повідомляв портал Знай.ua, румунські вчені з Інституту біологічних досліджень змогли довести той факт, що експериментальне ліки, яке використовують для лікування хвороби Альцгеймера, можуть допомогти у процедурі уповільнення старіння.

Також портал Знай.ua писав, що вчені завдяки дослідженням знайшли поєднання генів, яке допоможе вилікувати аутизм та інші серйозні розлади.