Леді Діана та принц Чарльз заручилися в 1981 році, незважаючи на "серйозні сумніви" принца Уельського. І Королева Матір була ключовою фігурою в заохоченні нещасного шлюбу, вважає королівський біограф.

Серіал ″Корона″ розкрив, як Королева-Мати вплинула на одруження принца Чарльза з Діаною. Про це пише Еxpress.

Принцеса Діана, яку зіграла Емма Коррін, не з'явиться у ″Короні″ до четвертої серії, проте нова третя серія, прем'єра якої відбулася в Netflix минулих вихідних, є важливою для розуміння ролі принцеси в королівському житті. Серіал прослідковує життя Королівської родини протягом 1964 - 1977 років, коли принц Чарльз романсує з Камілою Шанд, і підготовлює грунт для входу молодої Діани у 1977 році.

Хоча леді Діана Спенсер виросла в аристократичній сім'ї і опинилася на межі королівського сімейного життя, вона не перетиналась з принцом Чарльзом до 16-ти років, коли він зустрвчався зі старшою сестрою Діани, леді Сарою.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

На той час, коли молодій леді Діані виповнилося 18 років, принц Уельський серйозно зайнявся пошуками нареченої.

За словами королівського біографа Пенні Джунора, улюблена бабуся принца, Королева Мати, мала великий вплив на Чарльза.

Королева-мати, яку в новій серії зіграла Маріон Бейлі, була важливою фігурою в житті Чарльза, і принц назвав їхній особливий зв’язок після смерті бабусі в 2002 році як "магічний".

Перед тим, як одружитися з Діаною, принц Чарльз просив поради у багатьох людей - офіційних радників, друзів та родини. Він усвідомлював, що це не звичайний шлюб і що він не може дозволити собі помилитися.

Королева-мати гаряче підтримувала зв'язок Чарльза та Діани і дуже хотіла їхнього одруження. Діана була онукою її подруги і фрейліни Рут Фермей. Королева-мати вважала Діану ідеальною парою для Чарльза.

"Рут Фермей знала, що це не так; але, соціально амбітна для внучки, вона вирішила мовчати″, - пише королівський біограф.

Фермей знала, що Діана була "нечесною і важкою дівчиною". І лише за місяць до смерті бабуся Діани вибачилася перед принцом Уельським за те, що не попередила його.

На думку деяких королівських експертів, Каміла також була серед тих, хто заохочував принца Чарльза до одруження з Діаною

Автор та колишній редактор Vanity Fair Тіна Браун, описує, як на принца Уельського тисли, щоб він одружився з Діаною. Цей тиск посилювала і Каміла та його іншою подругою леді Дейл Тріон.

За словами Браун, Каміла та Дейл, познайомившись з Діаною, зробили висновок, що вона не завдасть їм клопотів.

Принц Чарльз був виснажений всіма цими обговорюваннями і таки запропонував Діані стати його дружиною.

Нагадаємо, акторка Хелена Бонем Картер викликала дух принцеси Маргарет заради ролі

Хелена Бонем Картер дуже відповідально підійшла до зйомок в серіалі "Корона", в якому вона зіграла принцесу Маргарет, сестру Єлизавети II. Благословення на свою роль Хелена отримала... від самої принцеси Маргарет, яка вже давно покинула цей світ. Для цього Хелені Бонем Картер довелось найняти медіума, щоб поспілкуватися з духом принцеси.

Як повідомляв портал Знай.ua, журналісти видання Rolling Stone склали рейтинг 30 найстрашніших серіалів всіх часів

Також Знай.ua писав, Меган Маркл і принц Гаррі порушили багатовікову традицію, королева образиться