В Україні існує унікальне рожеве озеро. Воно знаходиться в Херсонсой області.

Розташоване казкове озеро (власне джерело) в селі Григорівка Чаплинського району, в одній з бухт затоки Сиваш. Це в ста кілометрах від Херсона.

Вода в ньому насичена солями, збагачена мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями, переважно хлористого магнію і калію йодистого натрію, бромистого магнію. Саме ця рожева вода, взаємодіючи з грязями Сиваша, значно посилює їх якості.

Рожеве озеро, фото: Укрінформ

"Зазначу, рожева вода джерела (Лемурійського озера – ред.) має дуже приємний запах, незважаючи на те, що серед лікувальних грязей лиману Сивашу, де навколо сірководень", - говорить Катерина Дерев'янко з Департаменту культури, туризму і курортів Херсонської облдержадміністрації.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Озеро є унікальним і дивним з точки зору лікувальних властивостей.

Рожеве озеро, фото: Укрінформ

"Рожеве озеро – за рахунок йодобромних сполук. Тому основне використання такої води в неврологічній практиці – вегето-судинна дистонія, в шкірній практиці – псоріаз. А ось найцікавіше, на мій погляд, використання цієї рожевої води – це те, що стосується високого вмісту так званих фоликулиноподобных речовин. Це те, що дуже добре для жінок, які страждають від запальних захворювань статевої системи, які супроводжуються безпліддям. Все практично бронхолегеневі захворювання, включно з бронхіальною астмою. Це також чисте дихання – таким хворим корисно там дихати. Крім того, тут є ще й бруду", - розповідає доктор медичних наук Юрій Ромаскевич.

Нагадаємо, археологи розгадали таємницю Майя.

Як повідомляв Знай. ua, останні гігантські відкриття вчених.

Також Знай. ua писав, що посмотрите у що перетворилася перлина України.