Водії маршруток частенько втрапляють у пікантні ситуації: то пільговика за посвідченням не пустили, то здачу не додали, а інколи - нагрубили пасажиру. Втім, серед них чимало душевних людей, більш того - маршрутники дуже сильно вірять у забобони. Можливо, більше, ніж бабці на лавці. І чорні коти з пустими відрами тут взагалі ні до чого.

Дивакуваті забобони маршрутників

Якщо голуб потрапив у лобове скло - чекай лиха. Інколи водій навіть намагається замінити рейс. Правда, не всі у цьому зізнаються. Птах, який випадково "влетів" у авто вважається провісником ДТП. Наскільки це реально, невідомо. Але маршрутники часто пов'язують аварії саме з подібною прикметою.

Іконки на лобовому склі

Іконки в маршрутці, фото: orrer

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Взагалі окрема тема. Для жартів у тому числі. Втім, водії вірять, що образи дають їм силу, обачність і уважність на дорозі. Вони завжди повинні бути на рівні очей, так аби пам'ятати про ймовірну небезпеку. Чи моляться вони? Навряд чи, судячи за кількістю ненормативної лексики, яка раз по раз лунає із салону. Втім, нічого поганого в іконках немає, хіба що це когось дратує.

Дівчина на передньому сидінні

Тут спрацьовує принцип "два в одному". По-перше: ви, мабуть, помітили, що рідко коли водій запросить на переднє сидіння пенсіонерку. Це швидше буде симпатична дівчина. Виявляється, існує прикмета, що молода красуня в дорогу - гарний знак, вона віщує вдалу дорогу і непоганий заробіток, як би це смішно не звучало.

По-друге: це привід, аби їм заздрили. Так-так, водіями стають переважно чоловіки, уявіть, як їм приємно, якщо по зустрічній їде колега, сигналить і бачить яка поруч із ним "богиня". Тішить его, беззаперечно.

Шансон

Маршрутчик, фото: bigmir

Це не забобон, звичайно, але своєрідний культ даної професії. Ви практично не почуєте у салоні пісень Лободи, Лорак чи Кароль. Ні, тут з більшою ймовірністю лунатиме якийсь "Владимирский централ", "3 сентября" чи "Золотые купола". Пасажирів це дратує, звісно. Але вам навряд чи вдасться попросити замінити музику.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики пояснили, як нараховуватимуть виплати на дитину.

Як повідомляв Знай.ua, в штабі ООС оцінили ситуацію у Петровському.

Також Знай.ua писав, що український центр оцінювання якості освіти оприлюднив на офіційному сайті правила, які діятимуть під час проведення Зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.