Археолог виявив 27 меморіальних старовинних церемоніальних майя в Мексиці лише за допомогою онлайн-карти.

Минулого року Такеші Іномата наткнувся на карту виявлення та діапазону світла (LiDAR) онлайн, яка була вільною у користуванні.

Віддалена система Лідар використовує світлові імпульси для обчислення відстані від поверхні Землі для отримання точної 3D-інформації.

Такеші Іномата використовував карту виявлення та діапазону світла, яку він знайшов в Інтернеті, щоб відстежувати місця, які інакше було важко знайти за допомогою наземних опитувань.

Карта одного з 27 сайтів, які він виявив, отримав назву Буенавіста +5

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Дослідник використовував карту виявлення та діапазону світла, яку він знайшов в Інтернеті, щоб відстежувати місця, які інакше було важко знайти за допомогою наземних опитувань.

Це полегшує відстеження сайтів, які інакше було б важко знайти в наземних опитуваннях.

Він оглянув лазерну карту, яка охоплювала 2400 квадратних миль мексиканських штатів Табаско та Чіапас.

Незважаючи на низьку роздільну здатність, науковець зміг визначити низку контурів, які відзначали археологічні пам'ятки, які він визначив як обрядові підстави.

Науквець оглянув лазерну карту, яка охоплювала 2400 квадратних миль мексиканських штатів Табаско та Чіапас. Урочисті місця були знайдені в усьому місті майя Моральної Реформи +5

Незважаючи на низьку роздільну здатність, він зміг визначити низку контурів, які відзначали археологічні пам'ятки, які він визначив як обрядові підстави.

"Також чудово, що вони мали дуже стандартизовані прямокутні формації", - сказав пан Іномата.

Він додав, що наявність цього формально-обрядового комплексу в цей ранній період вказує на те, що певні ритуали та релігійні ідеї поширюються на широку територію, коли люди приймають нові способи життя.

Його відкриття 27 місць ще не було рецензовано, але він сподівається, що це врешті виявиться неоціненним для досліджень античної культури. Професор археології в університеті Арізони здійснив свій прорив невдовзі після того, як провів дослідження на місці Джейбала в Гватемалі, де виявив церемоніальний комплекс, що датується 1000 - 900 рр. До н.е.

Нагадаємо, раніше вчені розкрили таємницю Мадагаскару.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Марокко знайшли рештки монстра, якому більше 360 мільйонів років.

Також "Знай.ua" писав, що в Антарктиді відшукали накопичення радіоактивного хлору.