Кілька місяців тому астрономи з США помітили дещо дивне. Зокрема, від надмасивної чорної діри Стрілець А*, яка розташована у центрі нашої галактики Чумацький Шлях, йшли яскраві спалахи.

Вчені почали досліджувати таке незвичне явище. Згідно з однією з версій, яскраве світіння пов’язане із зіркою-газовою хмарою S0−2, яка дуже близько підійшла до Стрільця А*, і чорна діра почала її пожирати. Через це збільшилась кількість радіації, яка створюється через гравітаційний вплив чорної діри цей об'єкт і доходить до спостерігачів на Землі у вигляді яскравого світла.

Всесвіт

Однак не лише від цієї чорної дірі йшло світання та яскраві спалахи. Значно більш яскравими стали шість інших галактик типу LINER. Для цих галактик характерна низька іонізація ядерної емісії й вкрай низька яскравість. Усе це відбувається протягом останніх шести місяців.

Вчені припускають, що галактики перетворилися на квазари через активність чорних дір. Скорі за все, у центрі галактик чорні діри почали пожирати усі об'єкти. В результаті цього виділяється велика кількість енергії, що і створює світіння.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Поява відразу шести квазарів за такий короткий проміжок часу — доволі незвичайне явище, яке відбувається вперше в історії космічних спостережень.

Всесвіт

Раніше вважалося, що для створення такого квазара необхідно сотні тисяч років, але у цьому випадку все сталося набагато швидше. Таке перетворення суперечить відомим людині законам формування зірок та інших космічних об'єктів. Ймовірно, астрономи з США виявили абсолютно новий тип галактик.

Нагадаємо, що вчені розкрили секрет довгого і щасливого життя: все починається з посмішки.

Як повідомляв Знай.uа Нібіру надіслала на Землю гінця: новонароджений слонорил-мутант передрік війну і кінець світу, фото.

Також Знай.uа писав, прибульці з Нібіру почали діяти: знищення землян почнеться з хвилини на хвилину, відео.