На українців з приходом вересня чекав цілий ряд важливих змін, серед яких нові будівельні норми та нововведення у школах.

Про це стало відомо завдяки повідомленнями українських ЗМІ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Гривня

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Так, з 1 вересня Національний банк України має намір оптимізувати прядок здійснення касових операцій банків та організацію їх роботи з готівкою. Нові вимоги передбачають здачу банками готівкових коштів у національній валюті на договірних умовах для вивезення її уповноваженими банками до Нацбанку поряд з обов'язковим вивезенням непридатних до обігу банкнот і монет.

будівельники

Крім цього, з 1 вересня вступають в силу нові будівельні норми, з яких будуть робитися дороги. Це має підвищити безпеку пересування по них. Згідно з нововведенням, введена можливість звужувати крайні ліві смуги на трасах, а також проектувати протиосліпляючі екрани та шумові смуги, які допомагають водіям не засинати за кермом.

дороги України

"Щодо якісті дорожнього покриття теж чимало нововведень. Це використання матеріалів та модифікованих бітумів для асфальтобетонних доріг, а також спеціальних перевантажувачів асфальтобетонної суміші", — йдеться в повідомленні.

школярі

Нововведення торкнуться і школярів. З 1 вересня вони зможуть скористатися усіма видами індивідуальної форми навчання, серед яких домашня освіта, екстернат або педагогічний патронаж.

Також в школі скасовується обов'язкове носіння шкільної форми. Відповідний указ Володимир Зеленський підписав ще в червні. Крім того, учні 1-4 класів будуть зобов'язані носити спеціальні світловідбиваючі жилети в темний час доби.

Нагадаємо, як відьми від попа: бойовики ганебно кинулися від ЗСУ, на Донбасі запахло смаленим.

Як повідомляв Знай.uа електронна пенсія: українцям показали детальну схему отримання грошей, всього кілька кроків.

Знай.uа писав, Фаріон рознесла нового міністра освіти Новосад за жахливу безграмотність.