Вчені знайшли кістки ніг і плечові суглоби тваринного і припустили, що його зріст був здатний досягати 160 сантиметрів, а вага — 80 кілограмів. Експерти вважають, що вимерлий вид мешкав напланете в епоху палеоцену 56-66 млн років тому.

Працівники Кентерберійського музею в Крайстчерчі, де перебувають останки, представили 3D-модель пінгвіна в порівнянні з людиною.

Дослідники встановили приблизний зріст пінгвіна нового увазі, порівняли останки з кістками імператорського пінгвіна — найбільшого на сьогодні живого пінгвіна. Величезна тварина була в чотири рази важче і на 40 см вище сучасних імператорських. Середній зріст імператорського пінгвіна становить близько 123 сантиметрів, а вага — від 22 до 45 кілограмів.

Аналіз залишків показав, що пінгвіни даного виду Crossvallia waiparensis в основному використовували ноги для плавання, а не для ходьби. Можливо, вони ще не були гоотовы до того, щоб стояти рівно.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Тварина, яка в музеї назвали «пінгвіном-монстром», додали в перелік вимерлих представників гігантської новозеландської фауни. В цьому переліку вже є папуги, орли, кажани і птахи моа, які були висотою 3,6 метра і важили до 250 кг.

Поки не зовсім зрозуміло, чому гігантські пінгвіни зникли. Найпоширеніша теорія пов'язує це з зростанням конкуренції з морськими ссавцями.

Нагадаємо, Романенко висловився на рахунок затримання Гримчака.


Як повідомляв раніше Знай.uа, звезды популярного серіалу змінилися до невпізнання.


Також Знай.uа писав про те, що Львів накриє оскаженіла стихія.